Transmetuar më 22-11-2022, 22:59

Është e provuar dhe data po afron. Shumica e çifteve ndahen në këtë ditë të vitit.

Pushimet mund të jenë gjithmonë periudha më e dashur dhe më e këndshme e vitit, por duket se për shumë çifte shënon fundin e lidhjes së tyre.

Të paktën kjo mbështetet nga kërkimet amerikane nga statisticienët dixhitalë, të cilët ekzaminuan të dhënat nga Facebook, duke analizuar mijëra mesazhe në kërkim të shenjave të ndarjes.

Prandaj, ata dolën me ditën helmuese në të cilën ndodhin shumica e divorceve në mbarë botën.

Siç doli, në 11 dhjetor të çdo dhjetori, ka shumë çifte, pavarësisht gjinisë dhe moshës, që vendosin t’i japin fund lidhjes së tyre, pavarësisht se atmosfera festive dhe e gjithë atmosfera e Krishtlindjeve ndikon pozitivisht në shumicën e njerëzve, qofshin beqarë apo në lidhje.

Kjo ditë e veçantë, për shumë njerëz, duhet të vendoset si “Dita Botërore e Ndarjes” pasi “mbart” më shumë ndarje se çdo ditë tjetër të vitit.

Por cili është shpjegimi i fenomenit?

Sipas ekspertit të marrëdhënieve Renne Sansky, ndoshta kjo është për shkak të bërjes së bilancit dhe objektivave të reja që kemi vendosur pak para fundit të vitit. “Mendoj se ndërsa viti po i afrohet fundit, çiftet ndahen sepse supozojnë se problemet e tyre në marrëdhënie do të ishin zgjidhur deri tani dhe kanë frikë se do t’i çojnë ato në vitin e ri ,” tha ai.

Mos harroni, a i keni dhënë edhe ju një marrëdhënie në këtë ditë të veçantë?