Transmetuar më 20-11-2022, 19:28

Problemi mes nënës dhe vajzës të cilat ndodhen përballë njëra-tjetrës në “Shihemi në Gjyq”, rubrikën nga “E diela shqiptare” në Tv Klan sapo është thelluar edhe më. Përveç faktit që Riva nuk pranon ta marrë vajzën e saj, Arbëreshën në shtëpi, kjo e fundit nxjerr një detaj të ri.

Riva ishte në dijeni të parave me fajde që ish-bashkëshorti i Arbëreshës kishte marrë nga një person që tani ka ndërruar jetë. Bëhet fjalë për një shumë prej 20 mijë Eurosh dhe Arbëresha i kërkon llogari nënës për këtë. Ajo i përmend të gjithë jetën e mundimshme dhe vështirësitë që ka duruar gjatë martesës, ndërsa tregon edhe një episod tronditës.

Arbëresha: Si i dhe këto lekë pa më pyetur mua se kam punuar 15 vjet duket pastruar shtëpitë e grekut atje, duke punuar nga dy punë në Greqi, duke i lënë fëmijët vetëm, duke i parë në orën 2 të natës në gjumë dhe duke ikur në mëngjes prapë në punë. Dhe unë të vij të katandisem në këtë mënyrë? Mos të gjej një rrugëzgjidhje, zonja Eni? Mos të gjej një rrugëzgjidhjes? Para ndarjes, desh më mbyti vajzën në Greqi. Dhe vajza ime sot nuk duron acarime. E kam çuar në spital me oksigjen zonja Eni sepse vajza më ngriu, nuk fliste, m’u bllokua vajza.

Eni Çobani: Si desh e mbyti?

Arbëresha: Sepse kemi pasur shumë debate, shumë probleme gjatë gjithë jetës time. Gjatë gjithë jetës time, por unë kam duruar.

Riva: Ja, unë s’i di këto. Pse s’mi ke thënë?

Arbëresha: Çfarë të them moj nënë? Se më dhimbte shpirti, më dhimbte zemra, nuk doja që të mërziteshit dhe juve, si ti dhe babi, rahmet pastë kur ishte gjallë se më kishte pikë të dobët, edhe ti, vëllai dhe motra. Nuk kam dashur.

Riva: Ja që s’i di pra.

Arbëresha: Nuk e di sepse s’doja dhe ti tani kërkon të më nxjerrësh në rrugë?

Riva: Nuk të mbaj dot. Ti gjeje djersën tënde që ke punuar kaq vite…

Arbëresha: Ajo shtëpi është edhe e babait tim, kam vend edhe unë.

Riva: Nuk kam mundësi të të ndihmoj./tvklan.al