Transmetuar më 18-11-2022, 19:18

BJELLORUSI- Kompania më e madhe në botë e ushqimit, Mc Donaldd’s u largua nga Bjellorusia. Shkak mbështetja që po i jep ky vend Rusisë që ka sulmuar Ukrainën.

Presidenti i vendit, Aleksander Lukashenko foli para fermerëve industrialë bjellorusë. Në një koment kalimtar për mbylljen e restoranteve të McDonald’s në Bjellorusi, presidenti tha se vendin e tij duhet ta zënë sipërmarrësit vendas.

Disa njerëz, veçanërisht të rinjtë, dhe ndoshta edhe njerëzit e moshës së mesme, dhe ndoshta edhe të moshuarit, filluan të oh dhe aah: "McDonald’s po largohet". Dhe unë mendoj me vete: "Të lumtë, faleminderit Zotit." Vendin e McDonald’s duhet ta zënë bjellorusët, njerëzit tanë, specialistët tanë, mallrat tona. Bjellorusët, shënoni atë, dhe askush tjetër. Nëse dikush ka nevojë për atë që ka bërë ky McDonald’s, atëherë duhet ta bëjmë vetë. Mos më thuaj se nuk dimë ta presim një simite përgjysmë dhe ta mbushim me pak mish, marule dhe patate.

Majin e kaluar, McDonald’s njoftoi se po largohej nga Rusia për shkak të pushtimit të Ukrainës. Më vonë, restorantet ruse të McDonald’s u riemëruan nga Alexander Govor, i cili i rihapi në qershor, nën emrin e ri të markës ruse "Vkusno i tochka" ("Të shijshme, pikë"). Në nëntor, Vkusno i tochka njoftoi se kishte nënshkruar një marrëveshje ekskluziviteti me Belarusian Victory Restarants që aktualisht menaxhojnë zinxhirin bjellorus McDonald’s. Sipas marrëveshjes, të gjitha restorantet bjelloruse McDonald’s do të riemërohen si "Të shijshme, pikë".