Transmetuar më 17-11-2022, 08:08

Breshëria e raketave që goditën Ukrainën të martën ka të ngjarë të jetë numri më i madh i sulmeve që Rusia ka kryer në një ditë të vetme që nga java e parë e pushtimit të saj, tha Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar.

“Municionet u lëshuan nga ajri, deti dhe platformat tokësore. Megjithëse një pjesë e madhe e raketave u kapën me sukses, Ukraina po përballet me një rënie të ndjeshme të fuqisë së disponueshme nga rrjeti i saj kombëtar. Kjo do të ndikojë në aksesin e civilëve në komunikime, ngrohje dhe furnizim me ujë”, bën me dije ministria.

“Sulmet e vazhdueshme në këtë shkallë po tërheqin thellë rezervat ruse të raketave konvencionale të lundrimit, pasi degradimi i infrastrukturës kombëtare të Ukrainës është bërë një element kyç i qasjes strategjike të Rusisë ndaj fushatës”, thotë më tej ministria.