Transmetuar më 15-11-2022, 19:50

Po afron fundi i vitit. Shumë njerëz vendosin pemët dhe dekorimet e tyre të Krishtlindjeve në nëntor, disa në fillim të dhjetorit dhe të tjerë një javë para ditës së madhe – pyetja është, a ka në të vërtetë një kohë të caktuar për të vendosur pemën dhe dekorimet tuaja? Shumë njerëz priren të fillojnë të dekorojnë nga 1 dhjetori për të shënuar numërimin mbrapsht zyrtar për festimet, dhuratat dhe darkën madhështore.

Njerëzit mezi presin të hyjnë në frymën festive, por ekspertët thonë se 27 Nëntori është data më ideale për të filluar të vendosni pemën dhe dekorimet tuaja.

Pse? Pikërisht sepse tradita e do katër të diela para ditës së Krishtlindjes. Dhe këtë vit përkon me datën 27 Nëntor.

Data për të hequr pemët e Krishtlindjeve është gjithmonë mjaft strikte. 5 janari, nata e dymbëdhjetë nga dita e Krishtlindjes nga Kisha në Angli, është koha e këshilluar për të vendosur dekorimet përsëri në papafingo.