Transmetuar më 09-11-2022, 10:57

UEFA u takua mëngjesin e djeshëm me Bernd Reichart, CEO i Superligës Evropiane, i cili shoqërohej nga Anas Laghrari dhe John Hahn, për të trajtuar projektin e kompeticionit të ri.

Promovuesit ishin të emocionuar dhe prisnin përparim, por Aleksander Ceferin, president i organizatës evropiane të futbollit, theksoi kundërshtimin e tij të drejtpërdrejtë ndaj krijimit të garave paralele.

Për më tepër, përfaqësues të ligave kombëtare, klube, lojtarë dhe tifozë vazhdojnë të shprehin kundërshtimin e tyre ndaj Superligës, njësoj si nga dita e parë. UEFA lëshoi një deklaratë, duke e bërë shumë të qartë qëndrimin e saj:

“Pjesëmarrësit vunë re, me habi, deklaratat e Drejtorit Ekzekutiv të A22 Sports se kjo kompani nuk përfaqëson asnjë nga klubet që përbëjnë projektin, përfshirë tre klubet që vazhdojnë ta mbështesin hapur.

Palët e interesuara të futbollit mbeten të përkushtuar ndaj themeleve të futbollit evropian, të cilat bazohen në çiltërsi, solidaritet dhe meritokraci, iu shërbejnë qëllimeve më të gjera të parimeve sportive dhe interesave shoqërore, në vend të privilegjit dhe të drejtës së vetvetes".

UEFA e bëri të qartë se ky qëndrim ka marrë mbështetje unanime nga Komisioni Evropian, Parlamenti Evropian, Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës dhe mbështetje të gjerë nga qeveritë kombëtare, institucionet publike dhe palët e interesuara në të gjithë kontinentin.

UEFA do të ketë një takim të ri në konventën e dytë për të ardhmen e futbollit evropian më vonë, këtë javë, ku do të diskutojë qeverisjen e mirë dhe konkurrencën për zhvillimin e futbollit të femrave.