Transmetuar më 03-11-2022, 21:18

"Nëse keni frikë nga vdekja, ka diçka që do t’ju ngushëllojë"

Infermierja Julie McFadden ka qenë shumë herë në krah të pacientëve që po vdesin. Ai i njeh ndjenjat e tyre, frikën e tyre përballë vdekjes, por edhe frikën e të dashurve të tyre pak para humbjes.

Infermierja 39-vjeçare ka 1.1 milionë ndjekës në TikTok dhe videot e përvojave të saj kanë më shumë se 600 milionë shikime.

Këtë herë ajo zbuloi një fakt që i ngushëllon ata që i frikësohen vdekjes. Pra, ajo pretendon se mund të ndihmojë edhe në zbutjen e frikës së dikujt për të shkuar drejt dritës së bardhë.

Quhet vizion dhe ndodh pak para se dikush të vdesë dhe ndërsa ata janë në koshiencë të plotë: pacientët zakonisht "shikojnë", "takojnë" miqtë, të afërmit dhe madje edhe kafshët shtëpiake që kanë vdekur.

Kjo ndodh kryesisht në fund të jetës së tyre, një muaj para fundit, por ata nuk kanë halucinacione," tha ajo për South West News Service, citon noa.al. Ky vizion, shpesh është shumë ngushëllues për personin.

Ai gjithashtu ndihmon shumë të afërm të pikëlluar të ndihen më mirë në procesin e vdekjes. "Nuk është kurrë e frikshme, nëse pacientët janë të frikësuar, ka të ngjarë të përjetojnë delirium ose paranojë, jo një vizion", tha infermierja.

“Njerëzit nuk flasin shumë për këtë, megjithëse është shumë e zakonshme dhe më shumë se gjysma e pacientëve për të cilët jam kujdesur e kanë përjetuar atë. Është normale të kesh frikë nga vdekja dhe shumë pacientë e kishin shprehur një frikë të tillë. Por më pas frika u largua”, shtoi ai.

Vizioni

Siç shpjegoi infermierja, vizioni vjen rreth një muaj para se dikush të vdesë dhe nuk do të thotë domosdoshmërisht se personi është në psikozë ose kjo shkaktohet nga mungesa e oksigjenit. Në fakt, pacienti që e përjeton është plotësisht i vetëdijshëm për gjithçka rreth tij. Shumë herë njerëzit që e kanë përjetuar këtë do të thonë "E di që tingëllon çmenduri".

Ndjekësit e saj në TikTok u thirrën për të ndarë përvojat e tyre me vizionin përmes të dashurve të tyre dhe konfirmuan se sa ngushëlluese ishte për ta. Ata rrëfyen raste të të afërmve që, para se të iknin nga kjo botë u kishin rrëfyer atë çka kishin përjetuar në prag të vdekjes.

"Unë nuk kam më frikë nga vdekja që kur fillova të shikoj videot tuaja," komentoi një ndjekës.

“Babai im, pa vëllezërit e motrat e tij, nëna ime pa motrën e saj dhe dëgjoi babanë tim, gjyshja ime pa djalin e saj që i parapriu asaj në vdekje. Është bukur ta shohësh”, tha një tjetër.

“Babai im e pa nënën e tij disa orë para se të vdiste. Ai iu afrua asaj duke i thënë “mami jam shumë e lumtur që je këtu”, shkruan një tjetër, ndërsa një tjetër komentoi: “Po, babai më tha se pa mamin e tij. Në fakt më dha ngushëllim”.