Transmetuar më 26-09-2022, 11:12

Gjatë karrierës së tij si futbollist, Paul Gascoigne ka mbledhur anekdota kurioze dhe ekstravagante. “Gazza” ishte i tillë, i çmendur brenda dhe jashtë fushës, i shtyrë nga geni i tij krijues. Dhe kur ishte duke luajtur në Middlesbrough, midis viteve 1998 dhe 2000, ai kombinoi një të tijën.

Siç raporton “Daily Star”, Paul ishte një natë në shtëpinë e tij në Seaham, County Durham, dhe para se të flinte vërejti se një nga gjashtë filxhanët e tij të kafesë i mungonte në kuzhinë. Shoku i tij i skuadrës dhe i dhomës Andy Townsend e mori dhe e çoi në shtëpinë e familjes.

"Gazza" nuk mund të flinte duke e ditur se i mungonte një filxhan, kështu që telefonoi mikun më të mirë, Jimmy Gardiner, të cilit i kërkon të shkojë ta marrë atë: "Unë nuk mund të shkoj në shtrat (të fle) duke e ditur se mungon njëri nga filxhanët. Hajde dhe më merr”.

Një sjellje e çmendur, sepse shtëpia e Townsend ishte në Birmingham, rreth tri orë e gjysmë nga Seaham. Megjithatë, Jimmy niset dhe vozit për shtatë orë, derisa arrin në destinacionin e duhur.

Në mes të natës, Townsend shtyp zilen e derës së “Gazza” dhe pyet: "Çfarë doni?" Ish-sulmuesi kontravers anglez i thotë: "Epo, dua përsëri filxhanin e kafesë. Nuk do të shkoj të fle derisa të marr sërish filxhanin".

Jimmy shkon dhe merr filxhanin, kthehet dhe në orën pesë e gjysmë të natës, teksa e gjeri Gascoigne ende zgjuar. I dorëzoi filxhanin e kafesë dhe pastaj shkoi për të fjetur.