Transmetuar më 22-09-2022, 21:08

SHBA- Nuk është hera e parë! Joe Biden u përball me një tjetër siklet publik të mërkurën në mbrëmje, kur u duk se ‘humbi’ ndërsa po dilte nga skena pas fjalëve të tij në Konferencën e Fondit Global. Dailymail shkruan se, ndërsa duartrokitjet pasuan, presidenti i SHBA filloi të dilte nga skena përpara se të ndalonte befas dhe të shikonte përreth me një pamje konfuzioni në fytyrën e tij. Më pas dukej se i pyeti njerëzit në tokë se si të dilnin nga skena dhe bëri disa hapa belbëzimi.

“Joe Biden është krejtësisht i humbur në skenë. E frikshme dhe e trishtueshme,” tha Steve Guest, një këshilltar komunikimi i senatorit Ted Cruz.

Një burrë erdhi në mikrofon në këtë ngjarje për të thënë: ‘Uh, zoti President, faleminderit’, ndërsa ai endej nëpër skenë.

Kjo shkaktoi konfuzion të mëtejshëm nga ana e presidentit, i cili ngadalë u largua nga skena, duke ndaluar çdo disa hapa për të parë folësin duke e falënderuar për udhëheqjen dhe vërejtjet e tij.

Klipi i hapave të pakëndshëm u bë viral në mediat sociale si një shembull tjetër dyshimi në lidhje me aftësinë fizike dhe mendore të Biden për presidencën. Të dielën gjatë intervistës së tij 60 minuta, Biden hodhi poshtë sugjerimet se ai ishte shumë i vjetër ose i papërshtatshëm për të kandiduar përsëri në 2024 dhe tha ‘më shiko’.