Transmetuar më 05-08-2022, 08:11

Të prekur nga ngjarja e rëndë që ndodhi në Himarë, qytetarët kanë marrë iniciativë që plazhi i Potamit të quhet ‘Sirena Jonada’

Kjo nismë simbolike ka për qëllim kujtimin e përjetshëm të vogëlushes që iu mor jeta në plazhin e bukut të Jugut.

Peticioni ka nisur të marrë formë dhe të firmoset nga qytetarë të ndryshëm.

Në mënyrë që të ndodhë ndryshimi i emrit duhet që të jepet leja nga Bashkia e Himarës.

Nëse ndodh ndryshimi i emrit, skulptori autor i veprave të ndryshme, Adrian Pepa, është i gatshëm të bëjë skulturën që do i përkojë emrit të ri të plazhit.

https://chng.it/ZVMzrFwQMK