Transmetuar më 01-07-2022, 17:30

NASA dëshiron të fillojë të ndërtojë një tufë mini robotësh notues që mund të kërkojë oqeanet në planetë të ndryshëm për alienët.

Një kompani e aftë për zonën ju ka dhënë një koncept për një sondë për shkrirjen e akullit që mund të dërgojë një ngarkesë robotësh të përmasave të telefonit thellë në ujëra.

Një plan i tillë mund të përdoret shumë mirë për të nuhatur treguesit e jetës aliene nën guaskën e akullt me ​​milje të trashë të hënës Europa të Jupiterit ose hënës së Saturnit Enceladus.

Nasa mendon se është gjetur vendi më i mirë për të zbuluar jetën aliene në Mars.

Një ekuipazh do të fillojë të ndërtojë prototipa gjatë dy viteve në vijim pas sigurimit të fondeve.

Ata planifikojnë të krijojnë robotë në formë pykë të cilët janë rreth 5 inç të gjatë dhe tre deri në pesë inç kub në sasi.

Pothuajse 50 mund të paketohen drejt e në një kriobot, në vendin ku ata do të "tunden" kolektivisht si peshqit për të kërkuar të dhëna.

Anija kryesore do të mbajë kryesisht pajisje për të mbledhur njohuri gjatë gjithë udhëtimit të gjatë përmes akullit të trashë.

Ndoshta më pas do të transmetojë njohuritë në një tokëzues të bazuar në sipërfaqe për konsulentët përsëri në Tokë për ta kontrolluar.