Transmetuar më 22-06-2022, 20:22

Një nga bezdisjet më të mëdha gjatë stinës së verës janë mushkonjat. Madje në vende të caktuara ato kthehen në makth për shkak të numrit të përqëndrimit dhe üickimeve që shkaktojnë në trup.

Pickimi i tyre shkakton kruarje dhe ta ‘mërzit’ jetën.

Nëse jeni një nga ata njerëz që bien viktimë e këtyre insekteve më shpesh se të tjerët, ka një arsye. Mushkonjat tërhiqen më shumë se 20% të popullsisë.

Mushkonjat tërhiqen nga:

Grupi i gjakut (shumica tërhiqet nga grupi 0), acidi laktik (djersa, temperatura më e lartë e trupit dhe faktorët gjenetikë luajnë një rol në këtë), disa lloje të baktereve të gjakut, konsumimi i alkoolit, shtatzënia dhe ngjyrat e rrobave (shmangni të kuqe, të zezë dhe të errët).

Stuata mund të lehtësohet disi duke shmagur birrën, vishni rroba të bardha dhe bëni një dush të ftohtë.