Transmetuar më 20-06-2022, 07:52

Prishtinë- Zhvillohet sot mbledhja e përbashkët midis dy qeverive të Kosovës dhe Shqipërisë.

Kjo është axhenda e planifikuar:

Ceremonia zyrtare e pritjes 11.15 – Hapja e sesionit plenar të mbledhjes së dy qeverive Kosovë-Shqipëri Fjalë e z. Albin Kurti, Kryeministër i Republikës së Kosovës Fjalë e z. Edi Rama, Kryeministër i Republikës së Shqipërisë Fjalë të shkurtra nga anëtarë të dy kabineteve për të parashtruar çështjet kryesore dhe marrëveshjet për nënshkrim 12.20 – Prezantimi nga z. Eric SMIT, Drejtor i “Royal Haskoning DHV” Infrastruktura portuale dhe hekurudhore kombëtare në funksion të tregut të përbashkët kombëtar dhe katër lirive ekonomike: Projekti i Portit të ri tregtar në Porto Romano, integrimi me hekurudhën Durrës – Prishtinë, dhe Porti i thatë në Kosovë. 12.30 – Ceremonia e nënshkrimit të marrëveshjeve ndërqeveritare 12.45 – Konferencë e përbashkët për shtyp e dy Kryeministrave 18.00 – Promovimi i librit “Përplasja e Madhe” të Enver Hoxhaj.

Ndërkohë policia ka nisur me zbatimin e planit të masave.

Mediat kosovare raportojnë se sot do të ketë ndërprerje të përkohshme në intervale të shkurta kohore të qarkullimit të trafikut.

“Me datën 20 qershor 2022, në Republikën e Kosovës, në Prishtinë do të mbahet takimi i radhës mes dy qeverive, asaj të Republikës së Kosovës dhe Republikës së Shqipërisë. Policia e Kosovës, do të kujdeset për ofrimin e sigurisë dhe mbajtjen e rendit e qetësisë publike, gjatë kohës së zhvillimit të mbledhjes dhe gjatë lëvizjes së kryeministrit dhe ministrave të Qeverise së Shqipërisë. Në kohën e ardhjes së përfaqësuesve shtetërorë nga Shqipëria, për të mundësuar qarkullim të lirë të eskortës zyrtare nën përcjellje dhe sigurim, Policia e Kosovës, sot në orët e pasdites (19.06.2022) dhe nesër (20.06.2022) sipas itinerarit të lëvizjes së personaliteteve/delegacioneve do të bëjë ndërprerje të përkohshme në intervale të shkurta kohore të qarkullimit të trafikut në disa segmente rrugore ku pritet të kalojnë delegacionet”, -thuhet në njoftim.