Transmetuar më 13-06-2022, 05:10

Justin Bieber po përjeton paralizë në fytyrë pasi u diagnostikua me një çrregullim të rrallë.

“Doja t’ju informoja për atë që po ndodh. Natyrisht, siç mund ta shihni nga fytyra ime, kam një sindromë të quajtur sindroma Ramsay Hunt dhe është nga ky virus që sulmon nervin në veshin tim dhe nervat e fytyrës sime. Kjo ka bërë që fytyra ime të ketë paralizë, tha ylli i popit, 28 vjeç, në një video në Instagram të postuar të premten.

Sipas spitalit Mount Sinai të Nju Jorkut, sindroma Ramsay Hunt karakterizohet nga një skuqje e dhimbshme rreth veshit, në fytyrë ose në gojë. Ajo manifestohet kur virusi varicella-zoster infekton një nerv në kokë, duke shkaktuar ndonjëherë paralizë.

"Siç mund ta shihni, ky sy nuk po pulson. Nuk mund të buzëqesh në këtë anë të fytyrës sime. Kjo vrimë e hundës nuk lëviz kështu që ka paralizë të plotë në këtë anë të fytyrës sime", vazhdoi Bieber, duke bërë shenjë në anën e djathtë të fytyrës.

Pra, për ata që janë të frustruar nga anulimi i shfaqjeve të ardhshme, thjesht nuk jam në gjendje t’i bëj. Kjo që më ka ndodhur është mjaft serioze siç mund ta shihni. Do të doja të mos ishte kështu, por padyshim që trupi im po më thotë se duhet të ngadalësoj ritmin.”

Këngëtari i "Peaches" njoftoi më herët, të mërkurën, se do të shtynte disa shfaqje nga turneu i tij në vazhdim Justice World për shkak të një problemi shëndetësor pa dhënë hollësi.

"Unë do të përmirësohem dhe po i bëj ushtrime të fytyrës për ta kthyer në normalitet dhe besoj se do të kthehet në normalitet," tha ai.

“Është vetëm çështje kohe, por nuk e di se sa do të jetë. Kam shpresë dhe i besoj Zotit dhe besoj se e gjithë kjo është për një arsye.”

Sindroma Ramsay Hunt është një çrregullim i rrallë neurologjik i karakterizuar nga paraliza e fytyrës, e shoqëruar shpesh nga një skuqje që prek veshin ose gojën.

Sipas Organizatës Kombëtare për Çrregullime të Rralla, rreth pesë në çdo 100,000 njerëz në SHBA do të zhvillojnë RHS çdo vit.

Sindroma, e përshkruar për herë të parë në vitin 1907 nga Dr. James Ramsay Hunt, shkaktohet nga një infeksion i virusit varicella-zoster – i njëjti që shkakton linë e dhenve dhe herpesin, që do të thotë se kushdo që ka vuajtur njërën prej këtyre sëmundjeve mund të vuajë gjithashtu nga RHS.

RHS konsiderohet përgjithësisht i trajtueshëm nëse kapet brenda tre ditëve nga fillimi i simptomave, duke përdorur medikamente antivirale si aciklovir ose famciclovir, së bashku me kortikosteroidet anti-inflamatore, si prednizoni. Fatkeqësisht për disa, humbja e dëgjimit dhe paraliza mund të bëhen të përhershme.

Barna të tjera mund të përdoren për të menaxhuar efektet anësore të pakëndshme, të tilla si shtypësit e vertigos ose reduktuesit neuropatikë të dhimbjes. /noa.al