Transmetuar më 23-05-2022, 07:00

Shënoni në kalendarin e eventeve tuaja, javën 23 – 29 maj sepse Greqia do t’ju mahnisë me fuqinë e artit dhe kulturës që mbart si trashëgimi.

Në Tiranë, Shkodër e Korçë, nga skenat moderne, e deri tek parqet antike, si në Apolloni apo parkun Helen në Farkë, mbërrijnë artistë e profesionistë nga vendi fqinj.

Përmes Stelios Kerasidis, Symphonic Rebetico, Thanassis Katsaras, Miti i Amazonave, Choir of Thessaloniki apo Urban Act që do të udhëtojnë deri në Finiq e Dropull, shijoni eksperiencën fantastike të kulturës antike që mbërrin deri në Greqinë e sotme me artistët bashkëkohorë.

Eventet e kulturës: 23 – 29 Maj 2022

Takimet: Tiranë, Shkodër, Fier, Korçë, Finiq, Dropull

Organizatorët: Ambasada e Greqisë, Ministria e Kulturës

Ftesa: A jeni gati të festoni nën tingujt e muzikës greke apo të shijoni metodat antike të vizatimit të qeramikës?

Nga magjia e teatrit grek e deri te shijet e mrekullueshme të kuzhinës së pasur, java e fundit e muajit maj ua premton të gjitha këto.

Kjo festë nis me muzikë dhe mbyllet me Tiranathlon, garën sportive me tre disiplina, huazuar nga vendi ku lindën Lojërat Olimpike.

Zbuloni Greqinë e sotme përmes kulturës, eja edhe ti në këtë festë!

Java e kulturës greke

Stelios Kerasidis në piano

Symphonic Rebetico

UrbanAct – Mural Program

Art në qeramikë

Kinema greke

Pikturë dhe muzikë për fëmijët

Miti i Amazonave

Kuzhina greke

Kori i përzier i Selanikut

Tiranathlon

Java e kulturës greke