Transmetuar më 15-04-2022, 15:06

Maqedonia e Veriut- 5 diplomatë rusë janë shpallur “persona non grata”, nga Ministria e Jashtme e Maqedonisë së Veriut.

Sipas njoftimit, ambasadori rus në Shkup, Sergei Bazdikin është thirrur sot në ministri dhe i është dhënë një deklaratë verbale, në të cilën gjashtë diplomatë të ambasadës ruse cilësohen si persona “non grata”.

Diplomatët rusë do të duhet të largohen nga vendi brenda pesë ditësh.

Sipas Ministrisë së Jashtme, gjashtë diplomatët rusë ishin të angazhuar në aktivitete në kundërshtim me Konventën e Vjenës për Marrëdhënie Diplomatike dhe për këtë arsye duhet të largohen nga territori i Maqedonisë së Veriut.

Deri në fund të marsit, Maqedonia Veriore kishte deportuar pesë diplomatë të tjerë rusë. Noa.al