Transmetuar më 30-03-2022, 22:23

Spinaqi

Spinaqi rrit qarkullimin e gjakut dhe është i pasur me magnez. Spinaqi, sado e çuditshme të tingëllojë, mund të bëjë mrekulli gjatë seksit.

“Falë rritjes së qarkullimit të gjakut, funksionon si Viagra, dhe kështu mund të rrisë zgjimin dhe ta bëjë seksin më të këndshëm”, thotë psikologia dhe ekspertja e seksit Tammy Nelson. “Gratë kanë më shumë gjasa të përjetojnë orgazëm dhe meshkujt kanë më shumë gjasa të kenë ereksion”, shton ajo.

Verë e kuqe

Ajo rrit libidon dhe ju relakson. Sipas një studimi, gratë që pinin 1 ose 2 gota verë, kishin rritur zgjimin seksual. Veprimi i pasur antioksidant i verës së kuqe aktivizon prodhimin e oksidit nitrik në gjak, i cili relakson muret e arterieve. Kjo rrit rrjedhjen e gjakut. Poshtë, duke shkaktuar zgjim seksual. Por mos e teproni, sepse mund të arrini rezultate të kundërta.

Çokollatë e zezë

Konsumimi i saj redukton stresin dhe relakson enët e gjakut, pasi çokollata e zezë përmban flavonoidë, një nga klasat më të mëdha kimike të metabolitëve dytësorë që gjenden në mbretërinë bimore. Aq gjak i njollosur aty ku duhet.

Çaji jeshil

Ndihmon për të humbur peshë siç e njohim ne, por edhe në jetën tonë seksuale. Rrit dëshirën dhe rrjedhjen e gjakut në organet gjenitale. Edhe këtu, ndryshe nga vera e kuqe, sasia nuk është frenuese…