Transmetuar më 19-01-2022, 20:43

Përmbytja e Garonne shkatërroi një kamp të improvizuar prej rreth pesëmbëdhjetë shqiptarësh në Toulouse në brigjet e lumit në rrethin Empalot. Uji përmbyti dhe shkatërroi një pjesë të shtëpive të tyre. Njerëzit u kthyen për të jetuar një javë pas shirave të rrëmbyeshëm por për ta kushtet e jetesës janë çnjerëzore.

Shoqata humanitare Utopia 56 është e pranishme në krah të shqiptarëve për t’i ndihmuar, por mbetet e shqetësuar nëse ata qëndrojnë në këto kushte. Shërbimet shtetërore po monitorojnë nga afër situatën. Prefektura kujtoi megjithatë se kur këta persona u larguan nga kampi të dielën, më 9 janar, nuk bënë asnjë kërkesë për strehim.

Videon mund ta shihni : këtu.