Transmetuar më 19-01-2022, 18:33

Një gazetar i Tijuanas, i cili mbulonte çështjet e krimit dhe sigurisë në qytetin kufitar, u qëllua për vdekje të hënën jashtë shtëpisë së tij teksa po largohej për në punë.

Latimes shkruan se Margarito Martínez Esquivel, i cili punoi si gazetar si dhe reporter duke ndihmuar mediat ndërkombëtare si BBC, San Diego Union-Tribune dhe Los Angeles Times, u qëllua tre herë, sipas gruas së tij, Elenës.

“Fatkeqësisht, nuk mund të bëja asgjë për të,” tha Elena Martínez, duke qarë jashtë shtëpisë së familjes në lagjen Camino Verde të Tijuana. Vajza 16-vjeçare e Martínez dëgjoi të shtënat dhe gjeti trupin e babait të saj pranë makinës së tij menjëherë pas të shtënave.

Hetuesit e skenës së krimit mblodhën prova ndërsa Garda Kombëtare ishte vendosur jashtë zonës për të ruajtur sigurinë rreth shtëpisë së familjes.