Transmetuar më 19-01-2022, 13:33

Flokët biondë janë ato të cilat dëmtohen më shumë nga të gjithë për arsye se përdoret shumë dekolorimi për t’i mbajtur ato ngjyrë të hapur.

Shumica e njerëzve kanë probleme të tilla si këputja, nuk arrijnë ti zgjasin aq sa duan, rrini flokët e thatë etj. Por gjithmonë varet nga lloji i flokëve. Ju mund të lyeni flokët tuaj në mënyrë të rregullt, por nëse doni t’i mbani ato të shëndetshëm dhe të gjallë, do t’ju nevojiten këto sekrete profesionale.

Pas hapjes së ngjyrës dhe  proceseve të përsëritura, flokët mund të humbasin shkëlqimin dhe forcën e tyre dhe të thahen plotësisht.Me mirëmbajtjen e duhur, edhe flokët që duken si të “vdekur” mund të rikthehen përsëri.

Mos përdorni shampo me bazë sulfati: me siguri nuk i lexoni përbërësit pas shampos sepse ndonjëherë i merrni me nxitim dhe shpesh herë janë të pakuptueshme. Por një përbërës duhet ta shihni me patjetër: Sulfatin. Shampot pa sulfat e mbajnë skalpin e kokës të paprekur nga faktorë të jashtëm dhe nuk do të keni probleme me yndyrën.

Thoni lamtumirë ujit të nxehtë: Shmangni larjen e flokëve me ujë të nxehtë. Uji i nxehtë e dëmton lëkurën e flokëve duke i bërë rrënjët e flokëve të dobëta dhe  duke hequr lagështinë e nevojshme nga koka.

Bëni masazh skalpit tuaj: sekreti i trete është vajosja e flokëve të paktën një herë në javë. Vajosja mund të mos jetë e nevojshme për të gjitha llojet e flokëve, por një masazh i kokës  ndihmon dhe përmirëson qarkullimin e gjakut në lëkurë. Kjo rritje e qarkullimit të gjakut ofron flokë të shkëlqyer.

Përdorni krehrin e duhur: Përdorja e furçës apo krehrit të duhur është një sekret shumë i thjeshtë për përmirësimin e cilësisë së flokëve.