Transmetuar më 14-01-2022, 10:09

Çfarë lidhje ka garda të ruajë ndërtesën e SHQUP-it vetëm Zoti e di! Garda ndoshta ruan trupin e kryetarit të opozitës, por vetëm injorantët në shkencat e së drejtës nuk bëjnë dallimin midis trupit të kryetarit dhe mureve të ndërtesës!

Garda në zbatim të detyrave të saj kishte detyrimin ta mbante larg objektin e ruajtjes së vet, ta siguronte duke e ndaluar të shkonte në një vend ku ishte paralajmëruar dhunë. Por, jo të bëhej pjesë e skenareve me dhunë në Partinë Demokratike.

Ngatërrimi i këtyre të dyjave duket se i ka vendosur në vështirësi punonjësit e Gardës, që të jenë përballë manifestuesve, çka nuk është detyra e tyre, dhe mbi të gjitha të jenë përkrah individëve të dhunshëm, që ushtruan dhunë të paligjshme.

Për këdo që e ka të vështirë kuptimin: Ta zëmë, kryetari shkon në pijetore dhe dehet, atje zihet me të dehur të tjerë. Garda nuk ka për mision të hyjë në sherr me pijanecët, por e tërheq kryetarin nga birraria, ose e ndalon të dehet atje.

Ose kryetari shkon në stadium dhe bën sherr me tifozë të tjerë, duke u futur në një përleshje me gjuajtje kanoçesh birre. Garda nuk ka për detyrë të marrë pjesë në sherr, por e heq kryetarin që andej dhe e ndalon, ose e këshillon mos bëjë të tilla sherre.

Ndani pra atë që filozofët e dinin që në kohërat e Mesjetës, trupin e mbretit nga Mbretëria!

(Shembujt janë krejt të shpikur)