Transmetuar më 24-11-2021, 22:22

Dy shifrat e fundit në datën e lindjes tregojnë pesë elementët bazë që përcaktojnë ngjarjet më të rëndësishme në jetë. Sipas kalendarit të lashtë kinez, mbi të cilin bazohet horoskopi oriental, pesë elementët bazë janë metali, uji, druri, zjarri dhe dheu. Këta elementë përcaktojnë jetën tonë dhe krijojnë një marrëdhënie shkak-pasojë.

Astrologët besojnë se këta elementë kanë një ndikim të fortë jo vetëm në natyrën njerëzore, por edhe në karakterin e çdo personi. Ata përcaktojnë mënyrën e të menduarit dhe preferencat personale.

Nëse dy numrat e fundit janë në datëlindje: – 0 ose 1 – karakterizohet nga një elementi i metalit – 2 ose 3 – karakterizoheni nga elementi i ujit – 4 ose 5 – ju karakterizon elementi i drurit – 6 ose 7 – karakterizoheni nga elementi i zjarrit – 8 ose 9 – karakterizoheni nga elementi i tokës

Metal

Elementi metalik është një simbol i fleksibilitetit dhe përqendrimit. Jeni të vendosur dhe këmbëngulës dhe besoni në veten dhe aftësitë tuaja. Mund të jeni mjaft të rezervuar dhe të keni nevojë për hapësirë ​​private. Ju gjithmonë ndihmoni njerëzit dhe kujdeseni për të dashurit tuaj, por kurrë nuk kërkoni ndihmë. Një shpirt i pavarur ju ndihmon të “pushtoni” njerëzit. Nuk mund ta duroni nëse dikush ju jep këshilla pa e kërkuar më parë. Ambiciet e larta mund t’ju kthejnë në një person të suksesshëm biznesi. Ju kënaqeni me luksin, rehatinë dhe lirinë që ju ofron jeta. Edhe pse kërkoni vëmendje, ju gjithashtu dëshironi paqe të plotë. Jeni kritik ndaj të tjerëve, ndaj keni vështirësi në marrëdhëniet e dashurisë. Jeni kokëfortë dhe nëse partneri juaj nuk dëshiron të ndjekë ambiciet tuaja, lidhja nuk ka një të ardhme të ndritur. Ju kërkoni dhe kërkoni shumë nga i dashuri juaj.

Uji

Jeni të ndjeshëm dhe keni zhvilluar ndjeshmëri, intuitë dhe kreativitet. Jeni shumë komunikues dhe njerëzit ju duan për këtë. Jeni një manipulues i aftë, ndaj mund ta dominoni partnerin pa agresion. Jeni shumë të sjellshëm, fitoni lehtësisht besimin dhe vëmendjen e njerëzve të tjerë. Të gjithë ndihen të veçantë për shkakun tuaj. Pika juaj e dobët është mirësia, partneri mund ta përdorë në marrëdhënien tuaj, bëni kujdes.

Druri

Një simbol i rritjes dhe përparimit. Jeni një person dinamik, aktiv dhe social. Ju gjithmonë përpiqeni të mbani një qëndrim pozitiv, kontrolloni edhe kur gjërat shkojnë keq. Jeni një organizator i mirë dhe në punë jeni në gjendje të merrni vendime të mira sepse kujdeseni për punonjësit. Jeni mendje hapur dhe njerëzit ju besojnë. Jeni të sigurt në vetvete dhe veproni në përputhje me bindjet tuaja. ju jeni mbrojtës të familjes tuaj. Ju lidheni shpejt me partnerin tuaj dhe investoni shumë energji në marrëdhënie.

Zjarri

Elementi i zjarrit është një simbol i pasionit, veprimit dhe reagimit të shpejtë. Ju jeni një person romantik, i shqetësuar, i fortë dhe optimist. Jeni joshëse në natyrë, pasionantë, por edhe të kujdesshëm. Ju hyni në një lidhje dashurie me përkushtim të plotë. Ju jeni një lider i mirë në biznes. Ju i tërhiqni njerëzit si një magnet. Truri juaj është plot me ide të reja dhe zgjidhje inteligjente.

Toka

Ky është një simbol i stabilitetit, sigurisë dhe besimit. Ju jeni një perfeksionist, shumë i mençur dhe i durueshëm. Ju i merrni seriozisht përgjegjësitë tuaja dhe jeni në gjendje të jeni viktimë, për hir të të tjerëve. Keni tendencë të analizoni personin me të cilin jeni në një lidhje. Kur ajo fiton besimin tuaj, atëherë ju e dini se gjithmonë mund të mbështeteni tek ajo. Ju dëshironi të kontrolloni çdo situatë aq shumë sa edhe nëse ndodh diçka që ju del jashtë kontrollit, ju kap paniku.