Transmetuar më 20-11-2021, 14:37

Automjeti i 25 miliontë doli nga linja e prodhimit të kompanisë “Saic-Gm-Wuling” (Sgmw), njoftoi gjiganti i prodhimit të automobilave, citon “Xinhua”.

Makina që bëri të mundur arritjen e këtij momenti historik është një model “Wuling Asta Suv”.

Kompania ka shitur më shumë se 19.5 milionë automjete nën markën Wuling që nga viti 1985.

Shitjet e Baojun, nën-marka e automjeteve të kompanisë, kanë arritur në rreth 5 milionë njësi që nga fillimi i linjës në vitin 2010.

Me kalimin e viteve, grupi ka zgjeruar biznesin e tij për të prodhuar automjete me energji të re (Nevs). Në vitin 2017, kompania zbuloi Nev-in e saj të parë, Baojun E100. Shitjet e Nev kaluan 650.000 njësi në total.

“Sgmw”, një sipërmarrje e përbashkët midis “Saic Motor”, “General Motors” dhe “Liuzhou Wuling Motors”, e ka selinë në Liuzhou, në Rajonin Autonom Guangxi Zhuang të Kinës jugore.