Transmetuar më 06-05-2021, 20:17

Një krimb i rrallë me fytyrën që i ngjason një kafke të filmave vizatimorë, ka pushtuar rrjetet online dhe shumë njerëz ende nuk e besojnë të vërtetë.

Specia e jashtëzakonshme e zbuluar në luginën Currumbin në Queensland, është në fakt larva e një prej specieve më të kërcënuara të Australisë, bulkthit rozë.

Krimi i rrallë ka një seri shenjash të bardha që i ngjajnë si dhëmbë, poshtë dy pikave të zeza të mund të merrej shumë lehtë si sy, dhe e gjitha si një kafkë e frikshme.

Përshtatja e krimbit për të dekurajuar predatorët e mundshëm vijon me tej me harkimin e kurrizit të tij 12 cm të gjatë.

Me këtë shfaqje të tyre strategjike larvat mund të ‘kërcënojnë’ zogjtë madje të bëjnë të largohen dhe merimangat e uritura.