‘Kam rënë në dashuri’, Kush është Prifti që po trondit Italinë me deklaratën e tij
Transmetuar më 14-04-2021, 10:43

Një prift i Dioqezës së Todit në Italinë qendrore, Don Riccardo Ceccobelli deklaroi se “Unë jam i dashuruar”,  në fund të Meshës, duke kërkuar nga eprori i tij, Peshkopi Gualtiero Sigismondi, për ta liruar atë nga detyrat e tij meshtarake.

“Unë u dashurova dhe dua të përpiqem ta jetoj atë dashuri”, i pohoi Don Riccardo peshkopit të tij Sigismondi, sipas një deklarate nga dioqezës.

Prifti, historia e të cilit transmetohet nga të përditshmet kombëtare të martën, është pezulluar nga detyra e tij aktuale dhe tashmë kanë filluar formalitetet që do ta lejojnë atë të bëhet përsëri një laik.

“Unë jam shumë mirënjohës që e kam vlerësuar Riccardon për shërbimin e tij deri më tani ndaj Zotit. Në të njëjtën kohë, do të doja që zgjedhja e tij të mos ishte barrë për të, por t’i garantohej paqja dhe qetësia”, tha peshkopi.

Ceccobelli thotë se kjo zgjedhje ishte shumë e vështirë për dikë që e do dhe respekton Kishën.

“Unë nuk mund të vazhdoj të qëndroj i qëndrueshëm dhe transparent në marrëdhëniet e mia me Kishën, siç kam qenë gjithmonë”, tha prifti, i cili mbajti rrëfimin përpara besimtarëve të tij dhe në prani të peshkopit në Meshën e së dielës.

Siç shkruan Corriere della Sera, në një qytet të vogël afër Perugias, “të gjithë e dinin” se çfarë po ndodhte dhe “po qarkullonin zëra se Don Riccardo ishte parë me një grua”.

Por as në media dhe as në një deklaratë nga dioqeza nuk ka ndonjë informacion në lidhje me identitetin e asaj që vodhi zemrën e don Riccardo./K.B/NOA.al