Transmetuar më 07-04-2021, 14:25

Kjo është ideja e disa infermierëve për të rehatuar pacientët e izoluar në repartet e spitaleve, për shkak të Covid-19.

Ideja e tyre përfshin dy doreza të lidhura dhe të mbushura plot me ujë të nxehtë, duke simuluar kontaktin e pamundur të njeriut për shkak të izolimit në ambientet:

′ E kam realizuar këtë dorezë me ujë të ngrohtë”, – tha infermierja braziliane Lidian Melo – për të përmirësuar perfuzionin e pacientit tim dhe ngopjen më të mirë: Shpresoj gjithashtu që pacienti të ndjehet sikur dikush po i mban dorën”,  – madje e ngrohtësi – nisur nga fakti se pacientët me Covid përjetojnë përveç dhibjes që iu shkakton sëmundja edhe atë të vetmisë.

/a.m/NOA.al