Transmetuar më 05-04-2021, 07:12

Lajini mirë patatet pa ua hequr lëkurën. Prijini në copa 1 cm dhe gatuajini në avull për 4-5 minuta.

Në një tigan me anët e larta skuqni hudhrën e shtypur në 2 lugë vaj ulliri. Kur të jetë skuqur hudhra, mund ta lini ose ta hiqni sipas dëshirës, shtoni kërpudhat dhe skuqini për 2-3 minuta.

Pas kësaj hidhni menjëherë patatet e ziera në avull dhe lërini të gatuhen bashkë me kërpudhat për 5 minuta, më pas hidhni lëngun e perimeve.

Vëreni të ziejë, hidhini kripë dhe me një frulator reduktojini pa i prishur patatet dhe kërpudhat. Shërbejeni me majdanoz të freskët dhe pak piper.

Përbërësit:

2 kokrra patate

100 gr kërpudha

1 thelp hudhër

lëng perimesh

vaj ulliri, piper

majdanoz, kripë e sipas dëshirës copa specat.