Sanremo zgjedh tre finalistët, mediat italiane shpallin fitues shqiptarin: Diskutohet vendi i dytë
Transmetuar më 06-03-2021, 20:20

Këngëtari me origjinë shqiptare Ermal Meta shihet favorit absolut nga mediat italiane, për fitimin e “Festivalit të Sanremos”.

Sondazhet e deritanishme, publiku dhe kritika janë thuajse në një mëndje: Ermal Meta duhet të jetë fitues i Sanremos.

Ermal Meta u shpall fitues tre vite më parë i Sanremos përmes një bashkëpunimi.

Ai kthehet në garë, në Festivalin e Sanremos me këngën "Një milion gjëra për të të thënë", të cilën vetë artisti donte t’ua prezantonte fansave të tij dhe gjithë shikuesve të festivalit. “Është një këngë dashurie shumë e thjeshtë, tingulli i së cilës nuk përcaktohen në mënyrë të veçantë. Pastaj muzika bëhet për veshët, jo për fjalët ”, theksoi ai.

Tre këngët e para në Sanremo 2021 do të shpallen gjatë mbrëmjes Finale të edicionit të 71-të të Festivalit Italian të Këngës, planifikuar për sonte, e shtunë, 6 Mars 2021.

Fituesi i Sanremo 2021 do të shpallet nga televotimi, juria e kritikëve dhe juria e shtypit.

Ermal Meta shihet si fitues i Sanremo 2021, Annalisa klasifikohet e dyta dhe Willi Peyote, i klasifikuar i treti.

Teksti i këngës së Ermal Metës: Un milione di cose da dirti”

Senza nome io, senza nome tu

E parlare finché un nome non ci serve più

Senza fretta io, senza fretta tu

Ci sfioriamo delicatamente

Per capirci un po’ di più

Siamo come due stelle scampate al mattino

Se mi resti vicino non ci spegne nessuno

Avrai il mio cuore a sonagli

Per i tuoi occhi a fanale

Ti ho presa sulle spalle

E ti ho sentita volare

Con le mani nel fango

Per cercare il destino

Tu diventi più bella ad ogni tuo respiro

E mi allunghi la vita inconsapevolmente

Avrei un milione di cose da dirti, ma non dico niente

In un mare di giorni felici annega la mia mente

Ed ho un milione di cose da dirti

Ma non dico niente

Ma non dico niente

Il tuo viaggio io, la mia stazione tu

E scoprire che volersi bene

È più difficile che amarsi un po’ di più

È la mia mano che stringi, niente paura

E se non riesco ad alzarti starò con te per terra

Avrai il mio cuore a sonagli per i tuoi occhi a fanale

Ce li faremo bastare

Ce li faremo bastare

Con le mani nel fango per cercare il destino

Tu diventi più bella ad ogni tuo respiro

E mi allunghi la vita inconsapevolmente

Avrei un milione di cose da dirti, ma non dico niente

In un mare di giorni felici annega la mia mente

Ho un milione di cose da dirti

Solo un milione di cose da dirti

Ti do il mio cuore a sonagli per i tuoi occhi a fanale

E senza dirlo a nessuno

Impareremo a volare

Tu mi allunghi la vita inconsapevolmente

Avrei un milione di cose da dirti, ma non dico niente

In un mare di giorni felici annega la mia mente

Ed ho un milione di cose da dirti

Ma non dico niente

Ma non dico niente

Cuore a sonagli io

Occhi a fanale tu.

/a.m/NOA.al