Transmetuar më 06-03-2021, 10:44

Ndahet nga jeta i ashtuquajturi “këngëtari i tangos”, Rudolf Stambolla në moshën 90 vjeçare.

Stamboll ishte këngëtari romantik, i cili me zërin melodioz ishte një emër i suksesshëm në krijimtarinë muzikore që para viteve ’60.

“Gjethet e vjeshtës”, “Këndo kitara ime”, “Dashuria e parë”, “Nën dritare”, “Malli i dashurisë”, etj, janë këngët që për herë të parë janë kënduar nga këngëtari Stambolla, ndërsa për vite më pas këto këngë u sollën në skenë dhe nga të tjerë emra.

I cilësuar si ‘këngëtar i tangos’ dhe i dashurisë, Rudolf Stambolla ishte një nga emrat e këngëtarëve që kujtohet jo pak nga publiku.

Një nga zërat e vlerësuar të atyre viteve, kur përmes Radio Tiranës publiku dëgjonte zërat më të mirë.

Pas angazhimit të tij në "Radio Tirana" në shtatorin e vitin 1956, më vonë Stambolla do të rezultonte i suksesshëm me pjesëmarrjen në Festivalin e Parë të "Radio Tiranës". /e.a/noa.al/