Mali i Zi rihap kufijtë për Shqipërinë, por me dy kushte
Transmetuar më 23-11-2020, 12:17

Mali i Zi ka vendosur të rihapë nga sot kufijtë për të gjithë shtetasit e Shqipërisë, por me dy kushte.

Së pari, secili duhet të bëjë tampon i cili duhet të jetë pozitiv në momentin e kalimit të kufirit.

Së dyti, lëvizja në kufij do të kufizohet vetëm nga e hëna në të premte, pasi gjatë fundjavës, kufijtë do të jenë të mbyllur.

Me vendimin e qeverisë malazeze u njoh sot edhe Drejtoria Vendore e Kufirit dhe Migracionit Shkodër.

Ajo detajoi se në Stacionet e Policisë Kufitare Hani i Hotit dhe Muriqan, të gjithë qytetarët që duan të udhëtojnë në drejtim të Malit të Zi, se duke patur përgjigjen e tamponit të tyre, mund të lëvizin normalisht drejt vendit fqinjë.

Ky rregull do të jetë i vlefshëm për javët në vijim, deri në një urdhër të dytë, nga e hëna në të premte ora 22:00. /noa.al/