Transmetuar më 17-09-2020, 13:29
Agim Hushi

Ish-kandidati për deputet i socialistëve që u përballë në Kavajë me Dr. Berishën i bënë thirrje socialistëve tradicional dhe intelektualëve që të bashkohen dhe ti thërrasin arsyes për të larguar Rilindjen, të keqen më të madhe që po çon Shqipërinë drejt katastrofës. Vetëm vota popullore e bënë Ramën frikacak e të dridhet nga uragani popullor. Drejtësia ,ambasadorët, PPP-të, dhe e vërteta për njeriun cinik, të rremë dhe gënjeshtar

Edi Rama është bërë i frikshëm! Sa më shumë po kalon në pushtet, ai aq më shumë po i afrohet absolutit! Ai di gjithçka, kupton gjithçka, ka në dorë gjithçka! Bile dhe pandeminë, edhe jetën e popullit!

Prof. Dr. Agim Hushi, Mjeshtër i Madh, Tenori shqiptar me famë botërore jeton tashmë në Sidnej, i larguar me zhgënjim nga Shqipëria, në intervistën ekskluzive për gazetën “Telegraf” shprehet se të jetosh larg Shqipërisë, është një imponim me forcë, por për Tenorin me famë botërore Agim Hushin, Shqipëria është gjithçka! Është tempulli i përjetshëm i adhurimit dhe dashurisë tonë, është shtrati ynë i përjetshëm. Tenori me famë botërore Agim Hushi thotë se Rama është një zot i rremë. Prof. Hushi pohon se është e dhimbshme që piktori kryeministër nuk i dëgjoi artistët për Teatrin, ndërkohë pohon se është e rëndë për shqiptarët, që Shqipëria të renditet me Bjellorusinë, për mungesën e demokracisë, për shtetin totalitar të Rilindjes. Prof. Hushi shprehet se Rama është kryefakti i dështimit të kësaj klase politike. Prandaj, Prof. Hushi u bën apel shqiptarëve, që në 25 prill 2021 të ngrihen të bashkuar, të kthjellojnë mendjen dhe të largojnë të keqen, kryeministrin Rama përgjithmonë. Dhe, më tej, Prof. Hushi shpreh shpresën se Shqipëria do të bëhet. çdo votë e shqiptarëve që duan Atdheun, do të dërmojë diktaturën.

I nderuar Hushi, ndonëse jetoni larg Shqipërisë, çfarë imazhi keni për Shqipërinë sot? A jemi në drejtimin e duhur të progresit, të demokracisë?

Të jetosh larg Shqipërisë është padyshim një imponim me force, sepse nuk besoj që ka ndonjë shqiptar që do ta linte me dëshirë atdheun e tij! Shqipëria është gjithçka për ne! Është tempulli i përjetshëm i adhurimit dhe dashurisë tonë, është shtrati ynë i përjetshëm, ku kemi vendosur të pushojmë! Është qendra jonë e gravitacionit, pa të cilën ne nuk bëjmë dot! Por për fatin tonë vazhdon të jetë një tokë e mbetur në harrim për Europën dhe botën, një nocion gjeografik, ku pothuajse nuk ndodh asgjë me rëndësi për botën! Për fat të keq ata që e udhëheqin vazhojnë ta copëtojnë dhe përlyejnë me ëndrrat e tyre për pasuri dhe zhvatje! Gjithsesi, mund të them pavarësisht kësaj, Shqipëria është tempulli ynë! Mendoj se më së shumti lënë për të dëshiruar se atdheu ynë, megjithëse i joni, me Zot ka mbetur i largët nga ne, nga klasa sunduese e tij! Shqiptarët po largohen masivisht përditë! Për frymë popullsie jemi nga të parët që po largohemi! Është si gjakderdhje e dhimbshme! E kjo për faktin e rëndë se mungon demokracia. Shpresa për të gjithë, hapësirat për të gjetur veten dhe familjen! Mbyllja totale e rrugëve të jetës!

Në këta 5 vitet e fundit, ka një emigrim masiv, thuajse një shpërngulje e shqiptarëve bashkë me familjet, duke u bërë azilkërkues, sa ky migrim nuk ndodh me asnjë vend tjetër të Rajonit, por as të Europës. Sipas jush, pse ndodh?

Siç e thashë më sipër, kjo ikje është për ne, një mbyllje e derës në fytyrë! Mungesa e plotë e demokracisë, për të jetuar i lirë dhe të pavarur në atdheun tone! Kur na thyejnë brinjët nga tutela e shtetit më të egër dhe çnjerëzor, që gëlon nga taksat, ligjet e dhunshme të pafundme …

Prof. Hushi, dua të ballafaqoj 2 raste. Ardhja në Shqipëri e Besa Shahinit dhe emërimi i saj si Ministre e Arsimit, pa njohje të realitetit të Shqipërisë. Dihet, pastaj, si iku dhe çfarë helmi derdhi, duke akuzuar shqiptarët për racizëm ndaj saj, për shkak të dialektit të gegënishtes. Ana tjetër, shpërfillja deri në injorim nga qeveria jonë ndaj personaliteteve të Arsimit, Artit, siç ndodhi me Ju, konkretisht. Pse ndodh kjo në Shqipëri?

Kjo është një formë e pune e Diktatorit shqiptar, që bën zgjedhje galaktike për emrat e qeveritarëve tanë! Janë të bukura disi të papriturat që ai krijon me emrat, por që padyshim reflektojnë dukshëm papjekurinë e tij. Zgjedh ca të rinj pa identitet fare, që nuk na thonë asgjë; që sapo fillojnë punën, firosen udhës! A thua se i mungojnë Shqipërisë personalitetet e fushave të ndryshme! Mjafton që të jenë pa përvojë dhe jo personalitete që ai t’i këtë nën kontroll total! Mendoj që rasti i Besës ishte një rast tipik! Ajo ishte një e panjohur dhe pa identitet nga Kosova që mendoi gabimisht se po i shërbente Ramës, por gaboi se duhet t’i shërbente arsimit shqiptar! Besoj se gegnishtja e saj ishte një plus që e bënte atë të veçantë dhe gjeografikisht e pasuronte qeverinë!

Edi Rama ka përgjigje në mënyrë të frikshme për gjithçka. S’ka njeri që nuk fyen dhe nuk e shkel me këmbë! Edi Rama është një zot i rremë, i gënjeshtërt! Fjala e tij është vetëm një pjesë e predikimit të tij cinik dhe të pavërtetë!

ijëra shqiptarë, shquhen, përparojnë, bëhen model në shoqërinë, ku ata integrohen, sikur edhe Ju. Krejt e kundërta ndodh me shqiptarët në Shqipëri. Nuk reagojnë ndaj së keqes së madhe të keqqeverisjes, edhe në rastet e nëpërkëmbjes së personalitetit të tyre, shpërfilljes, shkeljes të të Drejtave themelore të tyre, e duke përmendur paskëtaj, mosreagim ndaj korrupsionit qeveritar, drejtësisë së mohuar, etj. Ju si e shpjegoni këtë handikap të karakterit, ndërgjegjes së shqiptarëve?

Mos reagimi ndaj kësaj të keqe ka shumë arsye! Por mendoj, së pari, se reagohet në forma të ndryshme! Por shteti shqiptar nuk do t’i dëgjojë dhe të shohë bijtë e tij si reagojnë! Nuk i intereson t’i shohë të ngrihen, të lëvizin! Edi Rama është bërë i frikshëm! Sa më shumë po kalon në pushtet, ai aq më shumë po i afrohet absolutit! Ai di gjithçka, kupton gjithçka, ka në dorë gjithçka! Bile dhe pandeminë, jetën e popullit! Edi Rama ka përgjigje në mënyrë të frikshme për gjithçka, i përgjigjet gjithkujt, mendon se fiton debatet me gjithkënd. S’ka njeri që nuk fyen dhe nuk e shkel me këmbë! Por harron se po të ishte realisht vërtet kështu, nuk do të ishim këtu ku jemi dhe nuk do të ishim nga fundi Europës. Edi Rama është një zot i rremë, i gënjeshtërt! Fjala e tij është vetëm një pjesë e predikimit të tij cinik dhe të pavërtetë!

Prof. Hushi, ju si akademik i Botës së Artit, si e shpjegoni që një artist, piktor kryeministër, të shembë Teatrin Kombëtar, me arrogancën pushtetore, duke shtypur me dhunë edhe vetë qëndresën e artistëve?

Edi Rama ka një lidhje të çuditshme me artet dhe me teatrin në veçanti! Është e çuditshme se njeriu i cili i adhuron pikturat e tij, për artet e tjera ka një moskokëçarje tipike! Flas për të gjitha artet! Dhe për operan, ku unë kam të lidhur shpirtin dhe e ndjej shumë! Them për librat, poezitë. Është e dhimbshme që ai shembi një teatër dhe nuk arriti të gjente mënyrën të dëgjonte artistët! Besoj se u fol gjithçka, por nuk u bë e duhura! Fitoi kapriçioja kryeministrore! Më ka bërë përshtypje heshtja e tij! Kokëfortësia për të mos i dëgjuar artistët dhe arroganca për të bërë ç’të donte.

Bashkimi Europian sërish, për të tretën herë i mbylli portat e negociatave për anëtarësim në BE shqiptarëve, populli më dashamirës ndaj Perëndimit, duke e diferencuar edhe nga Maqedonia e Veriut, një shtet i ri me lidhje tradicionale me Lindjen. Kush e ka fajin?

Perëndimi ka një strategji të mirëvendosur me gjithë problematikën e tij të brendshme! Por për Perëndimin ideja e zgjuarsisë shqiptare është pjesa më idiote e politikës shqiptare! Perëndimit nuk ia hedh dot mungesën e demokracisë! Shqiptarët zyrtarë harrojnë se të presin sipas fiqirit dhe të përcjellin sipas kokës! Maqedonia e Veriut ka punuar më me përkushtim dhe sigurisht ka marrë më shumë!

Prof. Hushi, si e shpjegoni, që kemi 30 vite tranzicion, dhe ende Shqipëria nuk bën dot zgjedhje të lira, që rezultati zgjedhor të jetë i pranueshëm nga të gjithë palët politike. Tashmë kjo ndodh vetëm në regjimet si Bejellorusia.

Është e rëndë ta mendosh që mund të renditemi me Bjellorusinë! Por unë mendoj se mentalitetet totalariste janë të njëjtë kudo! Ato nuk dallojnë në thelb dhe sillen kështu prej kohësh! Është tragjike të jetosh në thundrën e tyre dhe është mizore të jetosh përkrah tyre, duke mbijetuar dhe bërë sikur po jeton!

Pse në Shqipëri nuk ka rotacion udhëheqësish, siç ndodh në çdo vend që aspiron demokraci. Në asnjë vend tjetër të bllokut ish-komunist, nuk ka më udhëheqës që të jenë në pushtet apo edhe liderët e opozitës, të njëjtët historikisht në 30 vite?

Është tragjike për Shqipërinë që 5 burra vetërrotullohen në vend! Komenteve të Edi Ramës për këtë të ashtuquajtur demokraci do t’i thoja: Sa vjet ke në pushtet? Sa herë janë zhvilluar zgjedhjet e lira në PS? Mendon se nuk je konsumuar gjatë tërë këtyre viteve? Besoj se ky është kryefakti i kësaj klase politike të dështuar me turp! Kjo është arsyeja përse shqiptarët nuk ngrenë krye kurrë në fatin e tyre! Vazhdojnë të qeverisin të njëjtat figura për 30 vite! Nuk rrjedh më uji.

Prof. Hushi, çfarë duhet të bëjnë shqiptarët, që të ndryshojnë rrjedhën e Historisë së tyre, drejt demokratizimit. Mjafton një rotacion politik në 25 prill 2021?

Është jetike që më 25 Prill 2021 shqiptarët të ngrihen të bashkuar! Të kthjellojnë mendjen dhe t’i thërrasin arsyes. Kjo klasë politike ka dështuar plotësisht! Është koha të ndalohet tragjedia e maskuar me fjalë gjumëndjellese dhe magjike e Shqipërisë! Është koha të ndalohet ky sundim antipopullor dhe t’i ndalet dora të keqes! Është e qartë se djalli fshihet pas fjalëve të bukura, premtimeve marramendëse, pas një gjendje të krijuar si me magji që i vë njerëzit në gjumë! Njerëz, Erdhi Koha juaj. Shkunduni një herë e mirë. Largojeni të keqen përgjithmonë!

Pardje kryeministri Rama, deklaroi se objektivi elektoral i “Rilindjes” Socialiste nuk është më 74 vota, (shumica e thjeshtë qeverisëse) por 85 vota, (shumica absolute qeverisëse). Sipas jush, çfarë do të thotë për Shqipërinë dhe shqiptarët një mandat i tretë qeverisës për kryeministrin Rama?

Zoti Rama në gjithë këto vite në pushtet ka mësuar tre gjëra:

1- si të sundojë,

2- si të zhvasë,

3- si të manipulojë.

Këto i ka mësuar shkëlqyeshëm dhe zor se i del njeri të matet me të! Vetëm fuqia popullore e ç’bën atë! E shndërron atë nga një njeri të frikshëm, në një frikacak që dridhet nga hija popullore!

Pse shqiptarët janë dhe tregohen të pamundur të reagojnë ndaj regjimeve totalitare, edhe kur jetojmë në pluralizëm politik, siç ndodh tani me qeverisjen e kryeministrit Rama?

Mendoj se Rama ka instaluar një diktaturë të vërtetë! Kudo përgjon polici! Përveç një arritje të policisë së Shtetit, kemi një polici që i bën roje shtetit! M’u nën praninë e shqiptarëve kemi një polici që ndjek opozitarin, siç ndjek hajdutin! Është ngritur një polici e mirëfilltë politike që është ngritur policia e Rendit! Kjo natyrisht e ka ulur ndjenjën e revoltës popullore!

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd