Transmetuar më 01-09-2020, 16:00

Autoritetet policore në botë kanë ngritur alarmin për vjedhjen e adresave të Whats App te persona të ndryshëm.

Ndaj apeli shkon për të gjithë që të keni kujdes kur dërgoni kodin e aktivizimit. Hakerat kanë arritur që përmes mashtrimeve të dërgojnë SMS ku kërkohet që “viktima” të japin kodin e aktivizimit të rrjetit social.

Dërgimi i kodit i lejon ata të aktivizojnë një Whatsapp të ri në një pajisje tjetër, por duke iu referuar numrit të telefonit tuaj, dhe kjo mund të jetë mjaft e rrezikshme.

Policia ofron një seri këshillash se si të silleni në rast se merrni një kërkesë të ngjashme:

Mos ndiqni kërkesat për të dërguar ndonjë kod, përmes sms-ve, edhe nëse vijnë nga kontaktet në librin e adresave. Mos klikoni në asnjë lidhje në SMS.

Aktivizo cd-në. "Verifikimi me dy hapa" i disponueshëm në zonën e llogarisë së cilësimeve të Aplikacionit.

Asnjëherë mos ndani kodin tuaj të verifikimit WhatsApp me njerëz të tjerë. Nëse dikush përpiqet të marrë kontrollin e llogarisë suaj, do t’ju duhet kodi i verifikimit që u është dërguar përmes SMS. /k.k/noa.al/

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd