Po kthehej nga Franca, pas një defekti helikopteri i Forcave Ajrore Shqiptare shpëton mrekullisht (Foto)
Transmetuar më 30-07-2020, 23:11

Helikopteri i Forcave Ajrore Shqiptare ishte nisur nga Franca por për shkak se ka pësuar avari është detyrar të bëjë ulje të detyruar.

Sipas mediave italiane helikopteri shqiptar bëri ulje të detyruar në një nga zonat e Toscanas në Itali.

“Është një imazh që do të mbetet i gdhendur në kujtesën e shumë njerëzve. Një fushë, panorama e shkëlqyeshme e Casentino dhe më pas një helikopter i Forcave Ajrore Shqiptare. Po pse ai u gjend atje?

Këtë mëngjes, helikopteri  po kthehej nga Franca, por pati një avari dhe duhej të bënte një ulje emergjente në fshatin Poppi. Menjëherë autoritet vendase shkuan për ndihmë.

"Katër anëtarët e ekuipazhit janë mirë, por procedurat për të riparuar dështimin kanë qenë të gjata dhe komplekse “, shkruan italiania arezzonotizie.it.

– "Shkathtësia dhe gatishmëria e pilotit shmangi më të keqen. Nuk ka dëmtime në mesin e anëtarëve të ekuipazhit, dhe as dëme në strukturat,” shpjegojnë karabinierët e Bibbiena.

Për qëllime paraprake (ata kanë testuar tashmë negativ për një tampon të kryer para se të niseshin për në Francë) dhe në marrëveshje me ASL, ushtarët shqiptare do t’i nënshtrohet një tamponi të ri.

Teknikët e specializuar do të ndërhyjnë për të vlerësuar masën e dëmit. Po zhvillohen marrëveshje midis autoriteteve shqiptare dhe italiane për rikuperimin e avionit.