Studimi zbulon se kur flemë truri projekton momente të përjetuara
Transmetuar më 09-05-2020, 15:15

Truri njerëzor i përdor ëndrrat për të ripërjetuar ngjarje të fundit me ndihmë nga kujtimet dhe ekspertët e kanë parë për herë të parë këtë proces në aksion.

Kur ne flemë, truri ynë riprojekton veprimet e fundit që neuronet bën kur ne ishim zgjuar.

Mendohet se truri ndihmën për këtë e merr nga kujtimet.

Ky fenomen ishte vënë re më parë te kafshët, por jo te njerëzit.

Duke përdorur elektroda të implantuara shkencëtarët mundën të shihnin se si truri rikrijonte momente të jetuara më parë.

Loading...