Video 3D tregon si i shkatërron mushkëritë tona Covid-19 në realitet
Transmetuar më 25-03-2020, 14:25

Shikoni se si COVID-19 mund të dëmtojë mushkëritë e një personi në realitetin 3D virtual. Dr Keith Mortman, Shefi i Kirurgjisë torakale, krijoi një ekzekutim virtual të mushkërive nga një pacient aktual duke u trajtuar në spital.

Mortman mendon se pamja e llojit të parë brenda mushkërive të një pacienti me COVID-19 ka një mesazh të fuqishëm për publikun.

"Ky pacient është një zotëri në fund të viteve të 50-ta, i cili fillimisht kishte ethe dhe një kollë jo produktive si shumë njerëz të tjerë," shpjegoi Dr. Mortman. "Simptomat e frymëmarrjes përparuan mjaft shpejt, deri në pikën kur ai duhej të intubohej dhe të vihej në ventilator."

Një realitet virtual në 360 gradë tregon se çfarë bën virusi në trupin e njeriut. "Pra, ajo që po shihni në video, në thelb pjesa blu është mushkëria më normale, por gjithçka që shihni po e verdhë është mushkëri që shkatërrohet nga virusi," tha Dr. Mortman.

"Është mjaft alarmante të shohësh sepse ndryshe nga pneumonia e shumëllojshme që mund të prekë vetëm një pjesë të vogël të mushkërive ose ndryshe nga gripi i zakonshëm, ajo që po shihni në këtë video është me të vërtetë dëmi i përhapur në mushkëri”, htoi Dr. Mortman.

Modeli 3D u prodhua në partneritet me një kompani të quajtur Surgical Theater, duke përdorur skanimin CAT të pacientit koronavirus.

Shpresa e Mortman është që teknologjia mund të ndihmojë profesionistët mjekësorë në linjat e para, por ai gjithashtu dëshiron që anëtarët e publikut t’i shohin vetë këto imazhe.

Loading...