Transmetuar më 19-02-2020, 21:41

BE dëshiron të përcaktojë rregulla të reja, për botën e teknologjisë.

Rregullat lidhen me mbrojtjen e të dhënave, inteligjencës artificiale, konkurrencës dhe të tjera të këtij lloji.

Mark Zuckerberg mund të mos të ketë pëlqyer gjithçka që ka dëgjuar, por shefi i Facebook mori kohën e duhur për të zhvilluar një vizitë të fundit në Bruksel. Ai ishte ndër të parët nga pronarët e huaj të teknologjisë që dëgjoi për planet ambicioze të Bashkimit Evropian.

Ky plan ka për qëllim për të mbajtur në kontroll industrinë e teknologjisë, të përshkruara në një seri dokumentesh të bëra publike më 19 shkurt. Vizita e tij vjen si një pranim se paraliza politike në Uashington, DC, i ka dhënë BE-së mundësinë që të bëhet burimi më i rëndësishëm në botë i rregullimit të teknologjisë.

Evropa është një gjigand i botës së teknologjisë. Kontinenti ka shumë teknologji të përparuar, por vështirë se ka ndonjë platformë dixhitale të rëndësishme. Ajo përbën më pak se 4% të kapitalizimit të tregut të 70 platformave më të mëdha në botë (Amerika krenohet me 73% dhe Kina 18%). Por në të njëjtën kohë, BE-ja është një treg i madh, me një popullsi prej më shumë se 500 milion banorë, të cilën asnjë nuk mund ta injorojë. Europa kontribuon me rreth një të katërtën e të ardhurave të Facebook dhe Google.

/NOA.al

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd