Transmetuar më 28-01-2020, 16:15

Vetëm një SMS dhe pak pakujdesi dhe llogaria juaj WhatsApp përfundon në duar të gabuara. Alarmi u nxit nga Policia Postare, e cila në profilet e saj sociale zbuloi përhapjen e një mashtrimi të ri që përdor sistemin e mbrojtjes WhatsApp.

Por si funksionon mashtrimi?

Në fakt mjaft e thjeshtë. Me pak fjalë, kur doni të lidhni llogarinë tuaj në një telefon të ri, shërbimi dërgon një SMS që përmban një kod 6-shifror që duhet të futet në pajisjen e re. Nëse kjo është e saktë, WhatsApp ndalon së punuari në smartphone të vjetër dhe aktivizohet në atë të ri.

Këtu fillon mashtrimi: sulmuesit sigurohen që ta dërgojnë këtë SMS në telefonin e ‘viktimës’ dhe më pas, në WhatsApp, ata dërgojnë një mesazh duke pretenduar se janë një i afërm ose një mik i cili kërkon atë kod. Nëse e dërgoni, llogaria juaj humbet.

"Dërgimi i kodit lejon që ata të jenë në gjendje të aktivizojnë një llogari të re WhatsApp në një pajisje të ndryshme, por duke iu referuar numrit të telefonit të viktimës së zgjedhur, i cili, në të vërtetë, humbet disponueshmërinë e tij", sqaron Policia Postare.

Prandaj, këshillat janë që kurrë të mos i dërgoni askujt kodin e marrë me SMS dhe t’i referoheni aktivizimit të WhatsApp: është një element personal që nuk mund të përdoret kurrë nga të tjerët./b.l/noa.al/

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd