Transmetuar më 29-12-2019, 08:47

Njerëzit më të pasur të botës kanë shtuar më shumë dollarë në llogarinë e tyre gjatë vitit 2019.

Sipas Bloomberg Billionaire Index, 500 më të pasurit kanë shtuar 5.9 trilion dollarë, një rritje e madhe që prej vitit të kaluar.

Jeff Bezos është në krye të listës si personi më i pasur në botë, ndërkohë që Bill Gates dhe Mark Zuckerberg janë në pesë me të pasurit.

Individualisht, Bezos humbi paratë në divorcin me bashkëshorten e tij prej 23 vitesh, MacKenzie, por nuk e humbi "fronin".

Lista e personave më të pasur dhe sa u rritën të ardhurat gjatë vitit 2019

1-Jeff Bezos

2019: – 9 bilionë dollarë

Pasuria aktuale: 116 bilionë dollarë

2-Bill Gates

2019: + 23.1 bilionë dollarë

Pasuria aktuale: 113 bilionë dollarë

3-Bernard Arnault 

2019: 37.7 bilionë dollarë

Pasuria aktuale: 106 bilionë dollarë

4-Warren Buffett

2019: + 5.26 bilionë dollarë

Pasuria aktuale: 89.1 bilionë dollarë

5-Mark Zuckerberg

2019: +27.4 bilionë dollarë

Pasuria aktuale: 79.4 bilionë dollarë

6-Amancio Ortega

2019: + 17.9 bilionë dollarë

Pasuria aktuale: 76.6 bilionë dollarë

7-Larry Page

2019: + 14.0 bilionë dollarë

Pasuria aktuale: 65.2 bilionë dollarë

8-Sergey Brin

2019: +13.4 bilionë dollarë

Pasuria aktuale: 63.3 bilionë dollarë

9-Charles Koch

2019: +2.68 bilionë dollarë

Pasuria aktuale: 62.1 bilionë dollarë

10-Julia Flesher Koch

2019: +62.1 bilionë dollarë

Pasuria aktuale: 61.1 bilionë dollarë /a.m/noa.al/