Transmetuar më 28-12-2019, 09:55

Këtu janë, ato ushqime që shkaktojnë kancer për të cilat nuk doni të dëgjoni! Por e vërteta është e vërtetë. Në botën e sotme, ne po ngarkojmë trupat tanë me kimikate kanceroze, duhan dhe substanca të tjera kancerogjene. Por gjëja më e keqe që ne po bëjmë … është ndoshta vetëm mënyra e të ushqyerit. Më poshtë po listojmë disa nga ushqimet të cilat mund të jenë shkaktarë të shfaqjes së kancerit.

Vajrat e hidrogjenizuar

Vajrat e hidrogjenizuar gjenden në të gjitha llojet e ushqimeve. Të tilla si ushqimi i paketuar, ushqimi i shpejtë dhe margarina. Këto vajra dikur ishin vajra bimore, por më pas përpunoheshin në yndyrna. Është sugjeruar me forcë që yndyrna të tilla shkaktojnë një larmi kanceresh.

Kokoshka

Përveç faktit që kokoshkat e përpunuar mund të përmbajë këto vajra të hidrogjenizuar, kokoshka me mikrovalë është thënë se shkaktojnë kancer. Përkatësisht, kanceri i mushkërive. Thuhet se ka një kimikate në pjesën e brendshme të mbështjelljes jo ngjitëse që mund të bëjë kërdi në sistemin tonë dhe të bëhet kancerogjen.

Ushqimet e fasfudeve

Këto ushqime përmbajnë të gjitha llojet e dashurive që shkaktojnë kancer. Ato përmbajnë gjithashtu fosfat natriumi i cili është një vrasës i njohur. Për ta vënë atë në perspektivë, sugjerohet që mbi 34,000 njerëz vdesin çdo vit për shkak të mishit të përpunuar.

Ëmbëlsirat

Sheqeri është i keq …. Sheqernat e bardha që janë përpunuar shumë. Kanceri e do sheqerin dhe tumoret ushqehen prej tij! Sa më shumë të përpunuara, aq më mirë për qelizat kancerogjene.

Ushqimet e konservuara

Fajtori më i madh me ushqimet e konservuara është BPA. Kimikati i përdorur në kanaçe dhe shishe ka qenë i lidhur fort me kancerin, veçanërisht me kancerin e gjirit. Prodhuesit argumentojnë rreziqet, por shumica e provave vijnë nga organizatat jofitimprurëse.

Alkool

Është një fakt i njohur që pirja e alkoolit vjen me rreziqet e tij. Por kanceri nuk është zakonisht në atë listë. Edhe pse nuk lidhen të gjitha me kancerin, rreth 3.5% e vdekjeve në SH.B.A. janë të lidhura me alkoolin./b.l/noa.al/