Transmetuar më 26-12-2019, 14:45

Kreu i Strukturës së Posaçme Anti-Korrupsion, Arben Kraja, i ka kërkuar përmes një shkrese Këshillit të Lartë të Prokurorisë që të shtojë numrin e prokurorëve.

Kjo kërkesë e tij vjen pak ditë pas ngritjes së SPAK-ut. Aktualisht në strukturën e SPAK-ut janë tetë prokurorë, ndërsa dy të tjerë pritet të emërohen në ditët në vijim.

Para se të nisnin punën tyre në SPAK, tetë prokurorët u betuan para Presidentit të Republikës, Ilir Meta.

Mësohet se këshilli gjithashtu po diskuton aktualisht mbi shkresën e ardhur në KLP nga drejtuesi i SPAK, Arben Kraja, për transferimin të përkohshëm në SPAK të 2 prokuroreve, Dritan Prençi dhe Vladimir Mara.