Transmetuar më 08-12-2019, 17:05

Selfiet ose vetë-portretet që bëhen për t’u publikuar në rrjetet sociale, sidomos nga të rinjtë, janë një dukuri e vërejtur gjerësisht nga shumë studiues.

Nga Amerika vjen lajmi që selfiet janë një manifestim i problemeve mendore, të paktën sipas Shoqatës Amerikane të Psikiatrisë. Lloji i sëmundjes quhej ‘Selfite’.

Sipas studiuesve, ata që vuajnë nga vetëvlerësimi janë goditur nga një nevojë e fortë për të publikuar fotografi të vetë-gjeneruara në rrjetet sociale, por kjo praktikë kryhet për shkak të mungesës së vetëvlerësimit dhe për të kulmuar më tej me mbushjen e boshllëqeve në jetën intime.

"Shoqata Psikiatrike Amerikane gjithashtu ka dhënë një kontribut të vlefshëm për të vlerësuar nivelin e "sëmundjes".

Sipas studimit amerikan, selfiet nuk janë vetëm një manifestim i epokës dixhitale, por një shfaqje e vërtetë e problemeve mendore.

Bërja e një selfie tregon një mungesë të vetëvlerësimit dhe boshllëqeve në jetën intime. Le të shohim se si mund ta masim nivelin e këtij shqetësimi mendor.

"Selfit Borderitis" është një sëmundje ku personi bën të paktën 3 selfie në ditë, por nuk i publikon ato në rrjete.

Aktualisht nuk ka ndonjë zgjidhje të këtij çrregullimi./NOA.al

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd