Transmetuar më 08-12-2019, 11:58

Ka ushqime që duhet të shmangen sepse, nëse hahen shumë shpesh, ato mund të sjellin pasoja të rëndësishme për shëndetin e trupit tonë. Për shembull, nuk është mirë të konsumoni ushqime të para-gatuara, ashtu si është e rrezikshme të hani sallatë pa e larë më parë atë ose duke bërë të njëjtën gjë me frutat.

Gjithmonë në lidhje me frutat, duhet të shmangni ngrënien e saj me lëvozhgën e palarë. Në këtë rast prania e fungicideve është e mundur. Prandaj duhet të jeni të kujdesshëm dhe të lani frutat me bikarbonate.

Tani do t’i rendisim ushqimet që nuk duhet t’i konsumojmë shumë shpesh. Një nga këto është pa dyshim kërpudha. Brenda tyre ka toksina.

Shikoni gjithashtu patatet nëse lëkura e tyre është e gjelbër. Në këto raste, solanina është e pranishme. Kjo substancë, nëse futet në trupin tonë në sasi të mëdha mund të shkaktojë të vjella ose halucinacione.

Në qershi, vetëm kocka duhet të respektohet. Nëse gëlltitet, kjo do të shkaktonte mungesë të oksigjenit në gjak. Të brendshmet e peshkut do të ishin veçanërisht të rrezikshme për shëndetin. Në zorrët e tij ka vërtet terodotoksina të cilat, nëse hahen vetëm për një gram, mund të bëhen vdekjeprurëse.

Shikoni gjithashtu domatet nëse hahen në sasi të tepërt rrezikoheni sepse përmbajnë të njëjtën substancë që ekziston në pesticide.

Kthejini sytë gjithashtu edhe tek fitoemoagglutina e përmbajtur në fasule të papërpunuara. Kjo substancë në fakt mund të shkaktojë diarre dhe të vjella.

Më në fund, për sa i përket mollëve, farat nuk duhet të hahen për shkak të pranisë së amigdalinit, një substancë toksike që shndërrohet në acid cianitik./b.l/noa.al/