Seksi pas menopauzës, ja çfarë ndodh me pasionin e femrës me kalimin e moshës
Transmetuar më 18-11-2019, 13:55

Plakja do të thotë jo vetëm të gjesh veten duke luftuar me disa ndryshime dhe probleme fizike dhe shëndetësore, por edhe të përballesh me disa shqetësime të vogla në sferën seksuale. Me moshën pasioni ka tendencë të bjerë, veçanërisht kur bëhet fjalë për gratë.

Rënia e dëshirës, ​​megjithatë, nuk do të lidhej me një pyetje biologjike, por përkundrazi me disa faktorë psikosocialë, të cilat do ta shtyjnë një përfaqësues femër të konsiderojë veprimtarinë intime diçka të tepërt dhe të papërshtatshme për moshën e saj.

Për ta vërtetuar ishte një studim i botuar në revistën "Menopauza" nga The American menopause Society (NAMS) e Amerikës së Veriut, sipas tij seksi do të bëhej gjithnjë e më pak i kënaqshëm me kalimin e moshës, veçanërisht për gratë.

Kjo nuk do të shkaktohej nga problemet ose sikletet fizike të shkaktuara nga menopauza por nga faktorët e jashtëm psikologjik, kulturor dhe shoqëror që do ta bënin aktivitetin intim jo tërheqës. Ndërsa gratë plaken, ato kanë tendencë të ndjehen gjithnjë e më të pasigurta për imazhin e trupit të tyre, gjë që do të shkaktonte stres, ndryshime të humorit dhe dëshirë të zvogëluar.

Sikur të mos mjaftonte kjo, kushtet mjekësore të partnerit dhe mosfunksionimet e tij të mundshme seksuale, të gjithë faktorët e jashtëm që do të rritnin perceptimin e plakjes, duke krijuar siklet dhe pasiguri gjatë seksit, që shihet si diçka e papërshtatshme ose të paktën shumë e re për pleqërinë.

Është e qartë, pra, për të kapërcyer vështirësi të ngjashme, është e nevojshme që çifti të jetë i bashkuar dhe i vendosur edhe pas vitesh dashurie, vetëm në këtë mënyrë pasioni mund të zgjasë vërtet përgjithmonë./b.l/noa.al/

Loading...
Loading...