Dy racione peshku në javë përmirësojnë jetën seksuale dhe rrisin pjellorinë
Transmetuar më 15-11-2019, 09:17

Ngrënia e dy porcioneve të peshkut në javë (përfshirë ushqimet e detit) rrit më shumë jetën seksuale dhe nxit pjellorinë, si tek burrat ashtu edhe tek gratë. Kjo u demonstrua nga një ekip hulumtues nga Shkolla prestigjioze TH Chan e Shëndetit Publik në Universitetin Harvard dhe Departamenti i Mjekësisë nga Spitali Brigam.

Studiuesit, të koordinuar nga Profesor Audrey J Gaskins, arritën në këtë përfundim pasi ndoqën jetën e 501 çifteve që kishin shprehur dëshirën për të pasur një fëmijë.

Pjesëmarrësit, u përgjigjën në disa pyetësorë, të dedikuar si për zakonet e ngrënies, ashtu edhe për jetën të martuar, me referenca edhe për numrin e raporteve të konsumuara.

Çiftet u ndoqën për të paktën një vit ose derisa të lindte një fëmijë. Nga të dhënat një lidhje veçanërisht interesante u shfaq midis seksit, pjellorisë dhe sasisë së peshkut të konsumuar çdo javë.

Në të vërtetë, Gaskins dhe kolegët zbuluan se 92 përqind e çifteve që hanin dy racione peshku në javë kishin një fëmijë, krahasuar me 79 përqind të atyre që konsumonin më pak. Doli gjithashtu se ata që hëngrën më shumë peshk kishin një jetë seksuale dukshëm më aktive, me më shumë seks që konsumohesh çdo muaj.

Pjelloria më e madhe u gjet tek burrat dhe gratë. "Rezultatet tona tregojnë se jo vetëm dieta e saj, por edhe dieta e partnerit të saj mund të luajë një rol në kohën e konceptimit, dhe sugjeron që të dy partnerët duhet të bëjnë hapësirë ​​për konsum më të madh të produkteve të peshkut në dietat e tyre për të maksimizuar përfitimet në pjellori”, tha profesori Gaskins.

Këto acide yndyrore, për më tepër, kanë treguar se ngrënia e dy rracioneve të peshkut yndyror në javë zvogëlon rrezikun e sulmit në zemër, arrest kardiak dhe goditje në tru./b.l/noa.al/

Loading...
Loading...