“E nesërmja nuk është në dorën tonë”, mesazhi i Dom Gjergj Metës për tërmetet
Transmetuar më 23-09-2019, 10:28

Drejtuesi i Dioqezës së Rrëshenit, Dom Gjergj Meta, jep një mesazh pas panikut të krijuar prej tërmeteve të fundit që goditën vendin.

Ai thotë se ne kemi në dorë të ndërtojmë marrëdhënie të mira me njëri-tjetrin dhe se kjo është natyra jonë.

“Toka, universi ka ligjësitë e veta e i rregullon vetë. Po ta keni vënë re sot në mëngjes dielli ka lindur përsëri e toka rrotullohet rreth tij. E do të vazhdojë të jetë kështu”, shkruan Dom Gjergj Meta.

Mesazhi i Dom Gjergj Metës

Mos ta ngatërrojmë ligjësinë me ligësinë!

Të dashur miq, pas kësaj fundjave plot panik, i ligjshëm pjesërisht, por pjesërisht i pajustifikuar, sidomos kur përhapet nga njerëz të papërgjegjshëm, ndjej t’ju uroj një javë të bukur.

Jeta jetohet sot. E nesërmja nuk është në dorën tonë. Ta lëmë natyrën në ligjësinë e saj e të mos e kompromentojmë me ligësinë tonë. Ne kemi në dorë të ndërtojmë marrëdhënie të mira me njëri-tjetrin: kjo është natyra jonë. Toka, universi ka ligjësitë e veta e i rregullon vetë.

Po ta keni vënë re sot në mëngjes dielli ka lindur përsëri e toka rrotullohet rreth tij. E do të vazhdojë të jetë kështu.

Të marrim në dorë universin tonë njerëzor.

Ne kemi në dorë ta bëjmë dashurinë forcën tërheqëse të këtij universi njerëzor, duke dashur Zotin dhe njëri-tjetrin. Kështu do të krijojmë komunitet solidar që kthehet në shpresë për të gjithë dhe kemi shumë nevojë, sidomos në çaste të vështira.

Lart zemrat e vazhdojmë rrugëtimin!

Ditë të bukur

+ d. Gjergji /a.y/noa.al

Loading...
Loading...