Argëtim dhe siguri për fëmijën tuaj, edhe pa celular
Transmetuar më 02-08-2019, 16:08

Kush nga ju prindër nuk është përballur me kërkesat e shpeshta e këmbëngulëse të fëmijës për të patur një celular? Sa herë keni dëgjuar pretendimet e tij se me një celular ju jeni më të sigurt dhe e dini se ku ndodhet, se ai mund të luajë me lojra e të mos mërzitet, se celulari e ndihmon për në shkollë, e shumë e shumë arsye të tjera, madje dhe bindëse. Dhe sa e sa herë ju keni menduar vërtet t’ia blini dhuratën e shumëkërkuar, por jeni stepur nga fakti se një celular në dorën e një fëmije mund të mos jetë vendimi më i mirë, se ai mund të krijojë varësi, apo se siguria e tij mund edhe të cënohet nga e gjithë kjo teknologji? Por edhe nëse ia keni blerë atë të uruar celular, sa herë i keni thënë të mos luajë më, sa herë jeni alarmuar kur ai nuk iu është përgjigjur sepse e ka harruar celularin diku, apo akoma më keq, se e ka humbur atë? Besojmë pafund.

Po sikur në vend të një celulari, të cilin jo gjithmonë mund ta kontrolloni, fëmija të ishte mëse i arritshëm, madje edhe me video, dhe ju të dini në çdo kohë se ku ndodhet ai? Gjenerata e re e orës MyKid, MyKid Junior, e sjellë eksluzivisht nga Telekom, është një nga zgjidhjet më të mira në treg për fëmijë të kënaqur e prindër të qetë. Kjo orë ofron thirrje video, fotografi, mesazhe tekst, emoji, pedometër, lojra – për të cilat e caktoni ju orarin – e shumë opsione të tjera, mbi të gjitha për sigurinë e fëmijës suaj.

MyKid Junior vjen me një kartë SIM, lokalizues GPS apo WiFi dhe sensor sinjalizues, i cili ju sjell koordinatat e sakta të fëmijës direkt e në celularin tuaj. Ju mund të krijoni madje të ashtuquajturat “zona të sigurisë”, dhe të njoftoheni sa herë që fëmija hyn apo largohet nga këto zona.  Por funksionet e sigurisë nuk mbarojnë me kaq. Nëse ju shqetëson ideja se dikush i panjohur mund t’i telefonojë fëmijës suaj, ky duhet të jetë meraku juaj më i vogël. Jeni ju vetë që mund të regjistroni apo të aprovoni numrat e kontakteve hyrëse dhe dalëse në orën e tij, dhe t’i gruponi ata në Miq dhe Familje. Dhe në një situatë emergjence apo rreziku, mjafton që fëmija juaj të shtypë Butonin SOS, dhe ju do të telefonoheni automatikisht.

Me MyKid Junior do të keni padyshim më shumë komunikim dhe më shumë siguri për fëmijën tuaj, dhe një vizitë në dyqanet Telekom nuk do të ishte aspak një humbje kohe, edhe pse tani fëmija juaj ndodhet me pushime në shtëpi. Ditët e shkollës dhe të kurseve vijnë shumë shpejt!

MyKid Junior, jo thjeshtë një orë

Steve Mann njihet si krijuesi i parë i orës së mençur që e prezantoi para publikut në vitin 2000. Një orë e krijuar me sistem Linux, u konsiderua si veshja e parë kompjuterike. 19 vite më vonë, teknologjia e orave të mençura është bërë një aksesor i nevojshëm jo vetëm për të rriturit, por edhe për fëmijët. Telekom Albania ka sjellë ekskluzivisht në treg orën MyKid Junior që është versioni më i mençur i orave për fëmijë, me teknologji të përshtatur enkas për ta. Ndryshe nga gjenerata e mëparshme e orës My Kid, MyKid Junior ofron thirrje me video si edhe shumë mundësi të tjera për argëtim.

Kjo orë ka kamera për foto dhe video, sensor lëvizjeje për të matur ecjen, emoji, thirrje zanore dhe plot lojëra për të zgjedhur. MyKid Junior është praktikisht një celular i lidhur në dorë dhe i mbikqyrur nga prindi. Është zgjidhja më e mirë nëse fëmija ka aktivitet larg shtëpisë sepse prindërit ose kujdestarët mund të jenë në dijeni gjatë të gjithë kohës për vendndodhjen apo për personat me të cilët fëmija komunikon.

MyKid Junior i jep mundësi fëmijëve të zhvillojnë aktivitetet e tyre ditore duke u ndjerë të sigurtë që ora do t’i mbajë në kontakt me prindin sa herë të kenë nevojë.

Gjithashtu, për të mos kufizuar imagjinatën, gjenerata e re MyKid Junior ofron më shumë mundësi kombinimi në ngjyra.

Kjo orë gjendet në të gjitha dyqanet e Telekom Albania ose në faqen online, ku mund të përfitoni edhe 5% ulje në blerje. Ndërsa nëse zgjidhni planin tarifor me kontratë, orën e përfitoni me deri 84% zbritje.

Loading...
Loading...