Transmetuar më 14-07-2019, 13:26

Një ëmëbëlsirë e shpejtë, e thjeshtë dhe e shijshme.

Përbërësit për tavë me diameter 22/24 cm me letër furre:

150 g miell, 170 g sheqer, 2 vezë, 1 limon bio, vetëm lëkura e grirë me rende, 5-6 kajsi të pjekura të ndara në feta (kajsitë duhet të jenë të ëmbla, në të kundërt mos i përdorni) 50 g gjalpë i tretur i vakët.

Përgatitja:

Ndezim furrën në 180°C.

Në një tas, me rrahësin e vezëve me dorë, përziejmë vezët me sheqerin për 3 minuta dhe shtojmë miellin dhe lëkurën e limonit.

Hedhim brumin në tavë, vëmë sipër kajsitë dhe më pas shpërndajmë gjalpin në gjithë sipërfaqen. E pjekim për 25/30 minuta afërsisht.