Dhimbje shpine? Ja si t’i lehtësoni brenda pak minutash
Transmetuar më 05-07-2019, 14:00

Nuk ka një njeri që nuk ka përjetuar dhimbje shpine! Kjo dhimbje shpesh nuk fsheh asgjë serioze, por vjen nga kujdesi i dobët, ose nga qëndrimi  ulur për orë të gjata.

Megjithatë, nuk është e thënë  se ju duhet të vuani, mund të lehtësoni dhimbjen pa përdorur ilaçe duke kryer një sërë ushtrimesh.

Kur shpina juaj fillon të dhëmbë, ajo bëhet shumë e lodhshme për ju që të qëndroni ulur ose të gjeni ndonjë pozicion që ju jep lehtësim. Pastaj ndoshta përdorni ilaçe, por ato ju ofrojnë vetëm një lehtësim momental.

Nëse, nga ana tjetër, kryeni ushtrimet që do t’ju përshkruajmë tani, do të shihni se do të jeni në gjendje të keni një gjendje të mirë fizike në një mënyrë të natyrshme dhe të qëndrueshme. Vetëm mos harroni këto pak rregulla:

-për ushtrimet zgjidhni një sipërfaqe të ngurtë dhe të sheshtë;

-çdo ushtrim nuk duhet të zgjasë më shumë se një minutë;

-kryeni ciklin e plotë çdo ditë për çdo stërvitje që vendosni të praktikoni.

Metoda 1

Shtrihuni në tokë, pastaj ulini gjunjët dhe përhapni krahët tuaj, duke i mbajtur drejt dhe shtypur në tokë. Tani mblidh gjunjët në të djathtë dhe kthe kokën në të majtë. Pastaj ngadalë gjunjët në të majtë dhe kokën në të djathtë. Përsëriteni lëvizjen 4 herë.

Metoda 2

Gjithmonë shtrirë, shtrini këmbët. Rrotullo bustin tuaj duke lakuar këmbën e djathtë drejt gjoksit dhe kokën në drejtim të kundërt. Pastaj bëni të njëjtën lëvizje në anën tjetër. Përsëriteni 10 herë.

Metoda 3

Duke qëndruar në këmbë ngrini kokën lart duke mbajtur duart e shtrira në anët e fytyrës. Pastaj ngrini këmbët dhe sillni në fillim gjurin tuaj të djathtë në bërryl, pastaj gjurin tuaj të majtë, duke e kthyer bustin tuaj. Përsëriteni 20 herë.

Ky program trajnimi shërben për të bërë muskujt e kraharorit dhe barkut më të fortë dhe më fleksibël, në mënyrë që të jeni më në gjendje t’i përballoni dhimbjet muskulare./b.l/noa.al/

Loading...
Loading...