Djema rrini zgjuar deri vonë? Kujdes, ja nga çfarë jeni të rrezikuar
Transmetuar më 28-06-2019, 19:08

Shkenctarët besojnë se ata të cilët qëndrojnë deri natën vonë kanë më shumë gjasa që të kenë spermë jo të shëndetëshme, dhe janë më pak fertil, raporton “Daily Star”.

Studimet e bëra nga Universiteti i Arus, tregojnë se meshkujt pjesëmarrës kanë spermë më të ulët nëse bien në gjumë pas orës 22:30.

Për këtë arsye, shkenctarët i sugjerojnë çiftet të cilët dëshirojnë të bëhen prindër të bien në gjumë më herët. Studiuesit e Danimarkës kanë mbatur ndikimin e gjumit tek pjesëmarrësit, mesatarja e moshës së tyre ishte 34 vjeçarë.

Të gjithë ata ishin duke u përpjekur për të berë fëmijë, por disa kishin më shumë probleme sesa të tjerët.

Ata të cilët kishin rënë për të fjetur  gjumë para orës 22:30 kishin gjasa diku rreth 2.5% të kenë spermë më të shëndetëshme. Me sa duket, gjumi jo i rregullt mund të shkaktojë probleme me konceptim duke zvogëluar sektretimin e hormoneve riprodhuese.

Loading...
Loading...