Zemërimi, si ta eliminojmë atë dhe të jetojmë më mirë
Transmetuar më 10-06-2019, 17:45

Zemërimi dhe stresi nuk na lënë të jetojmë të lumtur sa duhet dhe si do të donim. Por për fat të mirë ka disa këshilla të dobishme për të rregulluar gjërat.

Ritmet frenetike të kohëve moderne na bëjnë shumë prej nesh të prirura ndaj zemërimit dhe stresit. Dhe për fat të keq është e vështirë të ndryshosh prirjen pa dhënë ndryshime të rëndësishme në atë që është rutinë e imponuar nga detyrimet e studimit dhe punës. Sa më shumë që bëjmë gjëra që ndonjëherë mund të jenë të pakëndshme, nuk mund të bëjmë pa të.

Në një epokë ku çdo gjë është shoqërore, fatkeqësisht, sasia e mediokritetit që lidhet me përdorimin masiv sipërfaqësor të teknologjisë, nuk bën asgjë tjetër veçse ndikon negativisht.

Dhe pastaj ne duhet të përpiqemi dhe të përpiqemi të gjejmë një zbulim mendor dhe pjekuri personale. Sapo bëhemi të vetëdijshëm për këtë, ne do të jemi në gjendje të shohim se si do të bëhemi njerëz më të mirë.

Duhet vetëm të fillojmë të kontrollojmë mendimet negative, në mënyrë që të mos dëmtojmë veten apo ata që na rrethojnë.

Një prej këshillave të para që duhet ndjekur është që të përpiqeni të shkëputeni në mënyrë progresive nga pajisjet elektronike dhe mallrat materiale. Për të qetësuar shpirtrat tanë ne duhet të bëjmë diçka që nuk e kemi ndjerë për një kohë të gjatë, tepër të thjeshtë dhe qetësues. Të tilla si një shëtitje e bukur, më mirë në natyrë. Në një plazh ose në një pyll.

Kini një qëndrim pozitiv. Për ta bërë këtë ju kurrë nuk duhet të kritikoni të tjerët. Mbani thashethemet dhe gënjeshtrat larg nga ju, dhe do të shihni se buzëqeshja do të jetë në shtëpi në fytyrën tuaj. Jini edhe më bujar, sidomos ndaj atyre që kanë më shumë nevojë.

Jeta juaj do të kthehet të jetë e bukur, por me të vërtetë e bukur. Por edhe vetëm të hahet shëndetshëm mund të ndihmojë. Ushqimi i shëndetshëm siguron një marrëdhënie më të mirë me trupin tuaj dhe për këtë arsye më pak nervozizëm të stomakut dhe mendor./b.l/noa.al/

Loading...
loading...
Loading...